Berki Krisztián felerősített lólengés gyakorlattal lép pódiumra

Berki Krisztián_ötkarika_címer_JPÚj összetételű gyakorlatával mutatkozik be a hét végén, a tornászok országos egyéni bajnokságán az olimpiai bajnok Berki Krisztián. A Tornacsarnokban pénteken 16 órától az egyéni összetett versenyre kerül sor, amely egyben selejtező is a szombaton 15 órakor és a vasárnap 10.30 órakor kezdődő szerenkénti döntőkre.

Kovács István, férfi vezetőedző tájékoztatása szerint a csapat jó formában van, a vívó világbajnokság alatt két hétig Tatán edzőtáboroztak, ott készültek. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián már új összetételű gyakorlatával lép a szerhez, amelyben más összetételben szerepelnek az elemek és egy tizeddel erősebb is az anyaga, mint az olimpiai aranyat hozó gyakorlat volt. Így kiindulópontja 7.0.

Az előzetes tervek szerint Berki a selejtezőben 6.7-es, míg a szombati fináléban a 7.0-ás kiinduló pontú gyakorlatot adja elő. A lólengés másik olimpikonja, Hidvégi Vid az elmúlt időszakban már 6 szeren készült, indul is mindenhol az OB-n. A vezetőedző szerint lovon is jól halad, jóllehet egy kisebb sérülés – a terhelés hatására kicsit bevizesedett a keze – megnehezítette a felkészülést. A harmadik magyar lólengés-specialista, Kállai Zoltán is jó anyagerősségű gyakorlatot mutat be, és a többi szeren is megméreti magát. Szintén jól sikerült Tálas Bence felkészülése, aki valamennyi szeren jól haladt.

Berki Krisztián lovon_fekvő kép_JP  Berki Krisztián a londoni döntőben

A férfiak számára az országos bajnokság külön téttel bír, a pénteki nap ugyanis egyben az első válogató a szeptember végén kezdődőd antwerpeni világbajnokságra. Öt férfi tornász  utazik a vb-re, két főt a kapitány jelöl, míg három fő az egyéni összetettben és a szerenként elért eredmények helyezési pontjai alapján kerülhet be a  világbajnoki csapatba. A második válogatóra szeptember 4-én 16 órakor a Tornacsarnokban kerül sor.

A nőknél a viadalnak nincs készeres tétje, náluk a két hét múlva rendezendő szombathelyi GP válogat a világbajnokságra. Draskóczi Imre vezetőedző tájékoztatása szerint Makra Noémi mind a négy szeren indul a hétvégén, míg az olimpikon Böczögő Dorina vírusos megbetegedéssel küzd, így nem lép a szerekhez az OB-n.

Szombaton a nőknél az ugrás és a felemáskorlát, a férfiaknál  a talaj,  a lólengés  és a gyűrű fináléját rendezik, továbbá az OB-n ünnepélyes keretek között a  Magyar Torna Szövetség  szerződést hosszabbít a Hummellel. Vasárnap a férfiak ugrásban, korláton és nyújtón, míg a nők gerendán és talajon versenyeznek.

Kovács István, férfi vezetőedző: A csapat felkészülése eddig jól sikerült, kíváncsian várom, ki, mit mutat az Ob-n. Berki Krisztián magas kiinduló pontú, új összetételű gyakorlatát szombaton biztosan bemutatja, én úgy gondolom, ez szebb, mint az olimpiai aranyat érő gyakorlat.

Draskóczi Imre, női vezetőedző: Számunkra az országos bajnokság egy felmérési állomás. Makra Noémi nagyon jó formában van, ő egyébként egyéni edzőtáborból érkezik a viadalra Tatáról. Sajnálom, hogy Böczögő Dorina belázasodott, de a GP-n már ő is ott lesz. A női válogatottal szeptemberben megyünk majd közös edzőtáborba.

Forrás: Magyar Torna Szövetség, fotók: JochaPress

 

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.