Berki Krisztián: Három Vb-arany után az olimpiai duplázás a cél!

torna_Berki tthon, 440

Kedden hazaérkezett válogatottunk a nanningi torna-világbajnokságról, így a lólengésben immár harmadik vb-aranyát begyűjtő Berki Krisztián is. Olimpiai bajnokunkat felesége és kislánya mellett klubja, az UTE tornászpalántái az általuk költött verssel is köszöntötték.

A Magyar Torna Szövetség beszámolója szerint a magyar delegáció közel huszonnégy órás utazás után érkezett haza kedden a nanningi torna-vb-ről, amelyen Berki Krisztián magabiztosan nyerte meg a lólengést. Sikerét felértékeli, hogy vállfájdalmaktól gyötörve készült fel a vb-re. A Liszt Ferenc repülőtéren olimpiai bajnokunk a kamerák kereszttüzében ölelte magához kislányát és feleségét, majd figyelme klubja, az UTE kis tornászaira irányult. A leendő bajnokok Juhász Judit szakosztályvezető irányításával verset költöttek róla, s a „címzett” meghatódva hallgatta a szavalatot. Nem véletlenül, hiszen a gyerekek így kezdték: „Köszönteni jöttünk hozzád, Krisztián, mi felnézünk rád.”

Az UTE olimpiai, immár háromszoros világ-, s nem mellékesen hatszoros Európa-bajnok versenyzője fogadta a gratulációkat, közöttük szüleiét is, majd válaszolt a televíziós stábok és az újságírók kérdéseire. S természetesen a harmadik világbajnoki aranyérmét is megmutatta a nagyközönségnek.

„A hazaérkezéskor általában mindig jobban izgulok, mint az elutazáskor, és nagyon meghatódtam, hogy a kis újpesti tornászok verssel fogadtak. Örülök, hogy végre magamhoz ölelhetem a kislányomat, s hogy ennyien vártak rám. Köszönöm mindenkinek ezt a meleg fogadtatást! Hosszú pihenőm nem lesz, már szerdán reggel kilenc órakor edzem, csütörtökön pedig megyek a Sportkórházba, ahol megnézik a vállamat. A három vb-arannyal már beértem elnökünket, Magyar Zoltánt, s most már arra hajtok, hogy nekem is legyen két olimpiai bajnoki címem, mint neki” – nyilatkozta Berki Krisztián.

Ezt természetesen Magyar Zoltán sem bánná, aki a Magyar Torna Szövetség elnökeként a férfi és női csapatunk 20. helyeivel is elégedett lehet, hiszen ez azt jelenti, hogy a jövő évi, immár olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Glasgow-ban teljes létszámmal szerepelhet a válogatottunk. Ehhez Nanningban a legjobb 24-be kellett bekerülni.

„Mindig is nagy öröm egy ilyen fogadtatás. Mind a férfi, mind a női csapat teljesítményével elégedett vagyok, Krisztián aranyérme pedig különösen nagy dolog. Olyan városban rendezték a vb-t, ahol minden a tornáról szólt, úton-útfélen plakátok hirdették az eseményt, és szinte mindig telt ház volt” – tartott rögtönzött beszámolót is Magyar Zoltán.

Torna_Berki érme, rajongói, 440Íme a vers a világbajnok tiszteletére:

Köszönteni jöttünk Hozzád,
Krisztián, mi felnézünk Rád!
Bármi történt két év alatt,
NEM adtad fel céljaidat!

Világ legjobbjának lenni,
aranyérmet hazahozni,
Ez természetes Neked,
de kislányod megszületett!

Az élsport az nem könnyű
dolog, segített a családod!
Neked csak annyi dolgod volt,
hogy az aranyat hazahozd!

Szépen csillog ez az érem,
de számodra a legfontosabb,
hogy kislányodat mielőbb
a kezeidben tarthassad!

Éppen ezért mi most gyorsan
elbúcsúzunk, Krisztián.
De a megszépült UTE Szilágyiban
szeretettel várunk Rád!

(MATSZ, fotók: Újpesti Napló)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.