Berki Krisztián már a szeptemberi vébére készül

Berki-KrisztiánMegújulni muszáj – vélekedik Berki Krisztián. Egyrészt azért, hogy magának a versenyzőnek ne legyenek annyira monotonok az edzések, másrészt mert a világ maga is folyamatosan változik, s a tornában egyre erősebbek az ellenfelek.

Az olimpiai bajnok tornász ezekben a hetekben mindent a világbajnoki felkészülésnek rendel alá – versenyek nincsenek, augusztus végén kezdi a szezont itthon, majd szeptemberben következik a vb Antwerpenben.

„A régi gyakorlat alapjaira építkezünk, abba nyúlunk bele itt-ott, aki nagyon figyel, észreveszi majd a különbségeket, de hogy mik lesznek ezek, az egyelőre szakmai titok. Ha versenyben akarok maradni, muszáj megújulni, s ennek a megújulásnak igazából csak a fizikai teljesítőképesség szabhat határt, úgyhogy nem szabad lazsálni, folyamatosan edzeni kell. S van miért küzdeni, hiszen a világbajnokság újabb fontos állomása a riói olimpiára való felkészülésnek” – nyilatkozta Berki Krisztián, aki azt is megtanulta az évek során, aki megfeszülni tud, annak lazulnia is tudni kell.

Hűsölj kompromisszumok nélkül! – ez volt a szlogen a tornász részéről, aki a helyszínre látogató szurkolók és hűsölni vágyók között – szerencsére hatalmas volt az érdeklődés – egy Fujitsu klímaberendezést is kisorsolt a színpadon. Érdekesség, a lólengés olimpiai bajnoka is ilyet használ otthonában.

„Óvatosan használom a klímát, de a nyári nagy melegben nem tudok nélküle létezni, mert tetőtérben lakunk, ami nagyon hamar szaunává változik. Ilyenkor én nem tudok aludni, márpedig a sportban a pihenés legalább annyira fontos, mint az edzés. Nagyon örülök, hogy a cég, mint támogató kitartott mellettem. Szerencsére egyébként ez a jellemző, hogy aki ténylegesen velem van, az velem is marad, nem csupán az olimpia évére szavazott bizalmat nekem” – nyilatkozta Berki Krisztián.

Forrás: berkikrisztian.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.