Besenyei Péter hetedik lett Lengyelországban

besenyei_lengyelorszag_440Két pontot szerezve a hetedik helyen zárt Besenyei Péter a Red Bull Air Race izgalmas lengyelországi futamán. A versenyt Hannes Arch nyerte meg, így az osztrák 13 pontra növelte előnyét a világbajnoki tabellán.

A világ leggyorsabb motorsportjának mezőnye hatalmas tömeget vonzott a Balti-tenger partján fekvő Gdyniába: több mint 100 ezer néző követte figyelemmel az égi versengést. Besenyei Péter bravúrosan repült, a versenyen öt másodpercet javított a kvalifikáción elért eredményén és bejutott a legjobb nyolc közé. A magyar világbajnok végül hetedik lett, megismételte malajziai teljesítményét és ezzel újabb két ponthoz jutott.

“Nagyon érdekes volt a mai verseny, mert megváltozott a szél iránya és fel is erősödött. Arra számítottunk, hogy ez megnehezíti majd a dolgunkat, de nem így történt, mindenki jobb időket tudott menni, hasznunkra vált a dolog. A jobb eredmény elérésében a gépem súlypontja akadályozott meg, hiába vagyok a leggyorsabb az egyenes szakaszokon, a fordulások alatt elvesztek 1-1,5 másodpercet, ami egy ilyen kiegyensúlyozott mezőnyben nagyon nagy idő. A gépem súlypontját csak a szezon után tudjuk megváltoztatni, mert egy komoly, időigényes beavatkozás, addig ezzel együtt kell próbálkoznom jobb eredményt elérni. A következő versenyre a szárny méretén faragunk egy keveset, reméljük ez segít majd a gyorsabb manőverezésben” – nyilatkozta a verseny után Besenyei Péter.

A dobogó legfelső fokára Hannes Arch állhatott fel, ő 1:09.895 idővel teljesítette a pályát. Az angol Nigel Lamb lett a második, az ausztrál Matt Hall pedig a harmadik helyen végzett a Red Bull Air Race első lengyel versenyén. Nagy meglepetésre az edzéseken remeklő Paul Bonhomme hibázott, neki meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A Red Bull Air Race 2014-es bajnoksága eddig páratlan izgalmakat hozott. Bonhomme nyerte a szezonnyitó futamot Abu Dhabiban, a horvátországi Rovinjban azonban már Arch győzelmét ünnepelhette a nézők tömege, míg Malajziában Nigel Lamb végzett az első helyen.  A következő futamot az angliai Ascotban tartják.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.