Bíztató reményfutamok az evezősök Ifjúsági Európa-bajnokságán

evez_LOGO_szövetségMa délelőtt az előfutamokkal elkezdődött az Ifjúsági Európa Bajnokság a belgiumi Hazewinkelben. A magyar csapatok sajnos az előfutamokból nem tudták továbbverekedni magukat a középfutamokba, illetve az “A” döntőbe, így még ma, szombaton délután mindegyik egység egy újabb 2000 méter lehúzására kényszerült.

A reményfutamokban azonban már igen biztató sikerek születtek. A magyarok közül elsőkét Preil Vivien és Gadányi Zoltána tudott továbbjutni az A/B középfutamba női kétpár evezős egységben. Szintén kétpár evezősben, Ács Kristóf és Bácskai Máté a reményfutamukat megnyerve jutottak be a legjobb 12 közé.

A nap utolsó magyar indulója, Horáth Kitti a reményfutamban 3. helyen evezett be, számára ez szintén az A/B középfutamba jutást jelentte.

Juhos Babett és Adonyi Sarolta a délutáni reményfutam alapján holnap a “B” döntőben lapátolhat. Szintén a 7-12. hely megszerzéséért száll vízre a férfi kormányos nélküli négyevezős egység (Furkó Kálmán, Szabó Márton, Légrádi Levente, Sőnfeld Álmos). Nem sikerült a mai nap a legjobb tizenkettőbe jutás a férfi kormányos nélküli kettesnek (Vancsura Bodó, Balog Dávid), így ők holnap a “C” döntőben szerepelhetnek.

(Forrás: MESZ)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.