Biztos FTC-győzelem a holland Dalfsen ellen

Nerea PenaA Ferencváros a holland Dalfsen ellen aratott nyolcgólos győzelemmel kezdte meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a 16-os főtáblára jutásért kiírt selejtező szombati első napján, Lipcsében.

Jól kezdte a mérkőzést a Ferencváros, hiszen az első három gólt Kovacsicz, Tomori és Szarka szerezte. 3-0-s magyar vezetésnél a hollandok már időt kértek, az első találatukat csak a negyedik percben lőtték be, amikor Schoenaker volt eredményes. Sajnos Tomori Zsuzsa sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Fradi első büntetőjét Pena magabiztosan értékesítette. A tízedik percben már 11-3-ra vezetett az FTC, amikor a hollandok másodszorra kértek időt. A félidő közepére csökkent a két csapat közti különbség, ám továbbra is főleg a zöld-fehérek domináltak, Tomasevics remekül védett.

Holland emberelőnynek köszönhetően a tizennyolcadik percben 12-7 volt az állás. Szucsánszki és Szamoránsky góljaival 15-7-re elhúzott a Fradi, azonban a hollandok csökkenteni tudták a hátrányukat elsősorban Schoenaker játékával. A huszonegyedik percben 16-10-es állásnál Elek Gábor is időt kért. Öt perccel a félidő vége előtt Szarkát állították ki a lengyel játékvezetők, majd nem sokkal később Szucsánszkit is kiszórták, így négy emberrel folytathatta a Fradi a mérkőzést.

II. félidő

Fradi góllal kezdődött a második félidő, Laura Steinbach büntetőből volt eredményes. Elek Gábor kapust cserélt, Szikora Melinda váltotta Tomasevicset, valamint Tomori Zsuzsa is visszatérhetett. A játékrész elején kiegyenlített csata zajlott a pályán rendkívül sok pontatlansággal, a negyvenedik percben 25-19 volt az állás. A hollandok négy pontra csökkentették a hátrányukat, ezért Elek Gábor időt kért, aminek meg is volt az eredménye, hiszen Szucsánszki, Cifra és Lukács volt eredményes.

Tíz perccel a vége előtt feljavult a Fradi játéka, a csapatból Lukács volt a legeredményesebb, az ötvenkettedik percben már tíz gól volt a két csapat közötti különbség. A végére nem változott a játék képe, így a Ferencváros 33-25-re győzött, bejutva a csoport döntőjébe.

A másik ágon a szintén a legjobb 16 közé készülő hazaiak nyertek a fehérorosz BNTU Minszk ellen, így vasárnap a Ferencváros a németekkel játszik a főtáblára kerülésért.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, selejtező (a 16-os főtáblára jutásért):

1. csoport, elődöntő (Lipcse):

FTC-Rail Cargo Hungaria – Dalfsen (holland) 33-25 (20-14)
Gól:
Lukács 5, Kovacsicz 4, Réde-Soós 4, Steinbach 4, Szucsánszki 4, Cifra 3, Nerea Pena 3, Szamoránsky P. 2, Tomori 2, Mészáros 1, Szarka 1, ill. Schoenaker 7, Smits 4, Dulfer 3, Pavkovic 3, Schop 3, Logtenberg 2, Bont 1, Rijks 1, Steenbakkers 1.

HC Leipzig (német) – BNTU Minszk (fehérorosz) 22-18 (15-5)

vasárnap:
a 3. helyért:
Dalfsen-BNTU Minszk 16.30
döntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria – HC Leipzig 19.05

Fradi.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.