Boczkó Gábor sérülése még jobban összekovácsolta a csapatot!

Mi vagyunk a világranglista-vezetők – hívta fel a figyelmet Boczkó Gábor a MOL Vívó Világbajnokságon aratott győzelem után. A sajtótájékoztatón Imre Géza megjegyezte, hogy 12 év múlva már edzőként szeretne elsőséget ünnepelni.

párbajtőr11_Himnuszt éneklik

A világbajnokok a Himnuszt éneklik

Nagyon hiányzott már a világbajnoki arany a vitrinből – mondta Boczkó Gábor.

„2007 óta mindig dobogón álltunk, és a sok Európa-bajnoki győzelem után végre a vb-n is összejött a győzelem. Gratulálok a csapatnak a sikerhez és ahhoz is, hogy elbírta a nyomást. Bíztunk magunkban, a munkában és a mesterünkben. Itthon a legcsodálatosabb aranyérmesnek lenni” – tette hozzá.

Boczkó Gábor nem titkolta: az volt a taktika, hogy Géza felvállalja a rohanást a harmadik asszóban. Nagy dilemma volt, hogy az elődöntőben elszenvedett sérülése után hogyan tud segíteni a csapatnak, de az orvosi stáb munkájának köszönhetően nem érzett fájdalmat a fináléban.

párbajtőr2a_Imre Géza

Imre Géza a Herey elleni asszóban

Imre Géza harmadik világbajnoki címét szerezte, a legutóbbi diadal óta tizenkét év telt el. A válogatott doyenje azt mondta: nagyon boldog, hogy hazai közönség előtt győztek, ez az érzés semmivel sem hasonlítható össze.

„Az 1991-es vb-n kint voltam szurkolóként, azóta az álmaim között szerepelt, hogy egy hazai rendezésű vb-n nyerjek. A győzelem nem egy ember érdeme. Gábor azt tanácsolta, hogy próbáljam meg Medvegyev ellen, és bejött. Szerencse is kell, de megpróbáltam jól vívni” – jegyezte meg.

Hozzátette: 12 év múlva már edzőként ünnepelne. Arról is beszélt, hogy nem figyelték, mi történik a többi páston, így azzal sem foglalkoztak, hogy kiestek a nagy riválisok.

párbajtőr3_Rédli András_Medvegyev

Rédli András (jobbról) Medvegyevet is tartani tudta

Rédli András szerint az egész napi teljesítmény alapján megérdemelten győzött a magyar válogatott. Azt mondta, egységesen teljesítettek egész nap, és a csapat csak még jobban összekovácsolódott Boczkó Gábor sérülése után.

„A döntőben extázisban vívtunk, de fegyelmezettek tudtunk maradni. Kulcsfontosságú volt Géza asszója Medvegyev ellen” – hangsúlyozta.

párbajtőr4_Boczkó_Nikisin utolsó asszó

Az utolsó asszó: Nikisin – Boczkó (jobbról)

Szényi Péter, a csapat negyedik embere azt mondta, fantasztikus érzés, hogy világbajnoknak mondhatja magát.

„Egyelőre nehéz felfogni, hogy aranyérmesek lettünk. Ebbe a csapatba bele kell érni. Én vagyok a legfiatalabb, és remélem, hogy el tudom sajátítani a többiektől az elképesztő harcmodort” – jegyezte meg.

párbajtőr10_virágokkal

Forrás: mediafencing, fotók: JochaPress

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.