Böczögő Dorina nyert egyéni összetettben

torna_Böczögő Dorina_gerendán erőkézenállásA nőknél Böczögő Dorina győzött, míg a férfiaknál Babos Ádám a második helyen végzett az egyéni összetett versenyben, a tornászok szombathelyi Grand Prix-viadalán.

A VI. Swietelsky GP-n a férfiaknál a hazaiak közül Babos Ádám szerepelt a legjobban, aki – a szövetség tájékoztatása szerint – valamennyi szeren kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, és mindössze két tizedponttal csúszott le a dobogó tetejéről. A többi magyar is kitett magáért, Tálas Bence és Hidvégi Vid holtversenyben a negyedik helyen végzett, míg Szabó Nándor hatodik lett. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián 15,400 ponttal első helyen jutott be a lólengés fináléjába. Elmondása szerint nem rossz gyakorlatot mutatott be, viszonylag lendületes volt az előadása, de akadt egy kisebb hibája, így végül nem kapta meg az eredetileg tervezett 7.0-ás kiinduló értéket. Ezen a szeren Hidvégi Vid is döntős.

Babos Ádám: “Nagyon boldog vagyok, hogy ezüstérmet szereztem. Felszabadultan jöttem le, hiszen már biztos vb-tagnak tudhattam magam. Így egyáltalán nem izgultam, biztosan mutattam be a gyakorlatokat, és nagyon élveztem a tornát. A gyakik jó állapotban vannak, nem volt rontásom, és külön öröm, hogy a korlátfináléba is bekerültem.”

A férfiaknál öt versenyzőt már korábban jelölt a vb-keretbe Kovács István szövetségi kapitány, a hiányzó két helyről az egyéni összetett viadal után döntött. A férfi vb-keret: Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Berki Krisztián, és a további két versenyző Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert.

A nőknél nem indult a címvédő Makra Noémi, aki kisebb bokasérüléssel küszködik, és a világbajnokságra készülve inkább kihagyta a szombathelyi GP-t. Távollétében Böczögő Dorina versenyzett a legjobban, felemáskorláton és talajon bemutatott gyakorlata kiemelkedett a többieké közül. Utóbb úgy értékelt, hogy egy ilyen talajbemutatót a világbajnokságon is elfogadna. Gerendaprodukciója nem volt tökéletes, ugrása egy kevésbé anyagerős, de biztos ugrás volt.

Második lett összetettben Divéky Luca, aki gerendán a legmagasabb pontszámmal került a fináléba. A dobogó harmadik fokára a hazaiak kedvence, a szombathelyi Csillag Tünde állhatott fel.

Böczögő Dorina: “Örülök, hogy megnyertem az egyéni összetettet, ráadásul nem ez volt az első győzelmem a szombathelyi GP-n. A felemáskorlátommal kifejezetten elégedett vagyok, hiszen korábbi vállsérülésem miatt csak a héten kezdtem el ezen a szeren edzeni, ez volt a második gyakim, és nagyon jól sikerült. Fejben és fizikálisan is ott voltam. A gerenda viszont nem ment, az elejével elégedett vagyok, de valamiért leestem, utána megnyugodtam, és folytattam. Vasárnap több szeren is döntős vagyok.”

A viadal után Draskóczy Imre, a női válogatott kapitánya is kihirdette a vb-n szereplő keretet. Eszerint Makra Noémi, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Al-Salty Dália és Horváth Enikő utazhat Kínába.

Egyéni összetett, VI. Swietelsky GP
    férfiak:
1. Ahmet Önder (török) 82,100 pont
2. Babos Ádám 81,900
3. Ferhat Arican (török) 81,500

4. Hidvégi Vid és
Tálas Bence 81,100-81,100
6. Szabó Nándor 80,500

Nők:
1. Böczögő Dorina 52,635
2. Divéky Luca 51,902
3. Csillag Tünde 51,035
4. Barbara Mokosova (szlovák) 49,867
5. Al-Salty Dália 45,034
6. Ágnes Sütö (izlandi) 43,834

A GP vasárnap 15 órától a szerenkénti finálékkal folytatódik az Aréna Savariában.

MTI/MATSZ.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.