Bondár Anna a legjobb 16 között

Bondar AnnaUtoljára tíz éve, Szávay Ágnes jutott be a legjobb 16 közé a US Openen. 

Az 5. kiemelt legyőzésével kezdő 16 éves Bondár Anna ellenfele az amerikai Michaela Gordon (66.) volt, aki ellen ha nem is simán, de 3:0-s előnyt alakított ki az első szettben, előnyét pedig meg is tartotta és 6:3-ra megnyerte a szettet, a másodikban azonban az amerikai egyből breakelt, majd ezt megtette a szett közepén még egyszer és 6:3-mal egyenlített.

döntő játszmában egy darabig fej-fej mellett haladtak, 3:3-nál azonban Gordon breakelt, Anna azonban ezt egyből visszavette, majd a legfontosabb pillanatban, 6-5-nél ezt újra megtette, három meccslabdájából a másodikat kihasználta és 6:3, 3:6, 7:5-re megnyerte a meccset, ezzel 10 év után újra van magyar lány a 16 között a US Openen (2004 Szávay Ági).

Bondar_stat

A legjobb 16 között Anna a szabadkártyás amerikai Katerina Stewarttal fog játszani, aki ugyancsak a 438. a junior világranglistán, de a WTA-n is már hasonló magasságban jár, a 12. kiemelt orosz Komardinát pedig pillanatok alatt leküldte a pályáról.

A szerdai játéknapon Gálfi Dalma is bejuthat a nyolcaddöntőbe, ellenfele a 6. kiemelt svájci Teichmann lesz, majd párosban Annával sem lesz könnyű meccse, hiszen az 1. kiemelt Bellis/Vondrousova páros ellen kell helyt állniuk a nyolc közé kerülésért, Stollár Fanny pedig a brit Lumsdennel teheti meg ugyanezt a 8. kiemelt orosz Kalinskaya/Levashova párossal szemben.

Huntennis.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.