Bor Barnának Kovács Antal is segít, fejben is erős, ezért is optimista!

Bor Barna, MOB.hu , 12. 06. 03. Bor Barna_120531_Paks

Már javában benne járunk a cselgáncsozók versenyszezonjában, s az eddigi hullámzó teljesítmények között a talán leginkább figyelemre méltó Bor Barna eddigi produkciója. A paksiak 127 kilós üdvöskéje ugyanis két Grand Slam versenye közül az egyiken, Szófiában második lett, az osztrák határmenti Oberwartban pedig megszerezte a +100 kilósok mezőnyében a végső győzelmet. Bor Barnával még az újabb erőpróba, a hétvégi, prágai vetélkedő előtt beszélgetett a jochapress.hu.

– Az előző években az Ön teljesítménye is ingadozó volt, hiszen nagy sikereket erős hullámvölgyek tarkítottak. Most viszont két, egymást követő viadalon szerepelt igen meggyőző formában. Minek köszönhetők ezek a szép részeredmények?

„A bolgár fővárosban leginkább még az új szabályokat teszteltük, persze azért a küzdelemre sem lehetett panasza senkinek. Annak minden esetre örülök, hogy három hónappal a porcműtétemet követően már bíztató formát tudtam felmutatni. Oberwartban is jól ment, pedig a mezőny ott is nagyon erős volt. Japánok éppen úgy ott voltak, mint az ugyancsak erős brazilok, és még sokan mások a legjobbak közül. Talán fejben fejlődtem a legtöbbet, s ezen a téren még további lehetőségeim is vannak.”

– Magyarországon az olimpiai szereplés „mindent üt”, sokan szinte mást nem is látnak, másra nem emlékeznek. Ön pedig két, nem túlzottan sikeres ötkarikás szereplést is a magáénak mondhat.

Bor Barna Kovács Antallal gyúr

 

  Bor Barna rendszeresen gyakorol olimpiai bajnok klubtársával, dr. Kovács Antallal

„Pekingben 21 évesen állhattam a tatamira, a többiekhez képest kevés rutinnal, s elsősorban ez döntött például az egyiptomi ellenféllel szemben. Londonban jó erőben éreztem magamat, ott meg túl nehéz,                               , 140-150 kilós riválisokkal akadtam össze a helyosztókon, akiket nem sikerült „megmozgatnom”. Így végül meg kellett elégednem a 7. hellyel.”

– Ha már szó került a testsúlyról, nem gondolt arra, hogy egy kicsit feljebb menjen a jelenlegi 127-130 kilóról?

„Voltam már 135 is, de akkor éreztem, hogy lassabban mozgok, így ezt a lehetőséget elvetettem. Nekem a jelenlegi testsúlyom tűnik optimálisnak, ezzel kell megpróbálnom minél jobb eredményeket elérnem.”

– Amire már több példa is volt, hiszen a 2010-2013 közötti négy évben Vb-ezüstöt (2011), három Eb-ezüstöt (2010, 2011, 2012) és egy Eb-bronzot (2013) is begyűjtött.

„Nagyon bízom benne, hogy ez a sor még hosszan folytatódni fog, hiszen imádom a sportágat, Hangyási László klubedzőm irányításával nagyon szeretem csinálni, amit kell. Minden segítséget megkapok, így az 1992-es olimpiai bajnok klubtársam, Kovács Antal is azért jön gyakran a hajnali edzésekre, hogy nekem segítsen a tatamin és a szakmai beszélgetésekkel egyaránt. Ráadásul a szabályok számomra jó irányban változnak. Fejben is egyre erősebb vagyok, így optimistának vallom magamat a jövőt illetően.”

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.