Borkai finoman helyretette Mesterházyt

Nincs rá védjegyoltalom bejegyezve, ezért az bárhol és bármikor szabadon használható – közölte a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) szerdán.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője még januárban vetette fel, nem lehet, hogy csak a Fidesz talpnyalóit tekintik a nemzet részének, ugyanis a Demokratikus Koalíció (DK) arcátlanságnak és kirekesztőnek tartja a Magyar Csapat kifejezés használatát a Fidesz rezsicsökkentéssel kapcsolatos leveleiben.

Azóta a kormánypártok Magyar Csapat elnevezésű kampánycsapata 107 ezer önkéntesre duzzadt.

Mesterházy Attila, az MSZP-elnöke szerdán nyílt levélben kérdezte Borkai Zsoltot, a MOB elnökét arról, hogy fizet-e a Fidesz a Magyar Csapat elnevezés használatáért. Borkai Zsolt08

A MOB úgy reagált: nem a Magyar Csapat kifejezés vagy elnevezés áll védjegyoltalom alatt, hanem a Magyar Csapat logója, amelyben szerepel az olimpiai ötkarika. A logó értelme valójában nem csupán magyar csapat, hanem az ötkarika megjelenése miatt “Magyar Olimpiai Csapat”, mert a MOB kizárólag a Magyar Olimpiai Csapatra vonatkozóan rendelkezik felhatalmazással és jogkörökkel a MOB Alapszabálya és a NOB Charta szerint.

Tehát a “Magyar Csapat” kifejezésre nincs védjegyoltalom, az szabadon használható. “Ennek egyetlen korlátja, hogy az alkalmazott képi megjelenítésnek egyértelműen megkülönböztethetőnek kell lennie a védjegyoltalommal ellátott logótól” – írta a MOB.

Kiemelték továbbá, hogy “a Magyar Olimpiai Bizottság mint országos közfeladatokat ellátó köztestület, közhasznú civil szervezet, mindig is kiemelten fontosnak tartotta, hogy a tevékenysége a pártoktól független, a napi politikától mentes legyen”.

A magyar sportéletben vezető szerepet betöltő MOB, a sportot szerető magyar emberekkel együtt ezekben a napokban a XXII. Téli Olimpiai Játékokra, a Magyar Olimpiai Csapat minél eredményesebb szereplésére koncentrál – tették hozzá.

(Forrás: Hír24, fotó: JochaPress.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.