Borkai Zsolt: az úszók válogatottja maximális elismerést érdemel!

Borkai Zsolt, 440Borkai Zsolt (Fotó: JochaPress.hu)

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mostanában nem unatkozik. Borkai Zsolt kedvenc kézilabdázói, a győri nők meccsein e hétvégén is ott volt. Szerencsére a felkészülési vereségeknél sokkal szebb dolgok is történtek ezekben a napokban a magyar sportéletben, amelyek feletti örömében az elnök természetesen gratulált is a főszereplőknek.

– Felhívtam Hosszú Katinkát és gratuláltam neki az egész heti helytállásáért. Persze az elismerés nem csak őt illeti meg. Látszik, hogy óriási erő van ebben a válogatottban, öregek, fiatalabbak mind mind kitettek magukért. Egymást húzzák a versenyzők, természetesen pozitív irányba. A berlini eredményeken túl ki kell emelnem azt is, hogy milyen jól működik a sportágban az utánpótlás is. A műhelyek mindenütt erősítik a bázisukat, egyre több tehetség kerül elő. S ne felejtsük el, hogy a mieink a kínai ifjúsági olimpián is viszik a prímet. Nem szeretek kiemelni sportágakat, az egységes magyar csapat képe a mindenkori célunk. Azt azért el kell mondani, hogy az úszás kiemelkedő helyen áll, a berlini teljesítmény elvitathatatlan, minden szakágat figyelembe véve öt arany, hat ezüst, hat bronz, 17 érem!

– Kinek az eredménye, a személyisége nyűgözte le leginkább?

– Nem tagadom, hogy Cseh László arany és ezüstérme parádés. Önmagához képest sikertelenebb időszak után a nagy öreg megint oktatta Európát. Példamutató az, ahogy újra változtatni és változni tudott. Ezek az eredmények erőt adhatnak neki és a siker szárnyán akár Rióig repülhet.

– Mint egykori olimpiai bajnok hogy értékeli Hosszú Katinka kivételes “performance”-ét?

– Profik mindketten, ő is, az edzője is. A modernkori profi mintái ők. Tegyük a szívünkre a kezünket és mondjuk ki, Hosszú Katinkában benne van az olimpiai arany! Ennél nagyobb értéke semminek sincs. Tudom, hogy Katinka önbizalmát és erejét is növeli a felkészülés mikéntje és az eredménylistája is magáért beszél. Mint sportember, nem féltem, inkább óvatosságra intem Katkát, nehogy kizsigerelje magát. Persze tudom, hogy a szövetség vezetői, a szövetségi kapitány figyelnek arra, hogy ez nehogy bekövetkezzen. A teljes berlini delegációnak szívből gratulálok, nagy örömöt szereztek nekünk!

(MUSZ)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.