Botrányba fulladt a szerb-albán Eb-selejtező

Serbija_AlbaniaFélbeszakították a Szerbia-Albánia Európa-bajnoki selejtezőt az első félidő vége előtt néhány perccel, miután dulakodás tört ki a két csapat játékosai között Belgrádban.

A dulakodás azt követően alakult ki, hogy egy eddig ismeretlen személy egy mini helikopterrel albán zászlót irányított a pálya fölé. A provokációra reagáltak a nézők és a szerb játékosok is. Stefan Mitrovics kapta el a zászlót, de két albán játékos azonnal rárontott, a lökdösődésbe pedig néhány szurkoló is bekapcsolódott.

Az első félidő után megszakították a Szerbia–Albánia labdarúgó mérkőzést, s már biztos, hogy nem is folytatják a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság selejtező mérkőzését.

A Partizan stadionjának hivatalosan bemondója jelentette be, hogy biztonsági okok miatt nem folytatják a mérkőzést, amelyet akkor szakítottak meg, amikor a pálya felett megjelent egy kis repülő tárgy az albán zászlóval.

Amikor Stefan Mitrovics szerb labdarúgó elkapta a zászlót, két albán játékos rárontott, így próbálták elvenni tőle a zászlót. Ekkor általános zűrzavar alakult ki a pályán, még néhány szurkoló is odament, ezért az angliai Martin Atkinson bíró az öltözőbe küldte a játékosokat, és megszakította a mérkőzést.

Albánia játékosait fáklyákkal és öngyújtókkal dobálták, a rendőrség pedig bevonult a déli lelátóra, hogy ott szétválassza a szurkolók két csoportját, jelenti a Tanjug.

A pályára rontó szurkoló megütötte az egyik albán játékost, miközben kifelé tartott a pályáról.

A megszakítás több mint 50 percig tartott, időközben tárgyalásokat folytattak a két nemzeti labdarúgó-szövetség és az UEFA képviselői arról, hogy folytatni lehet-e a meccset.

A végső hivatalos döntés értelmében a mérkőzést nem folytatják. Az eredmény 0:0 volt.

VajdaságMA

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.