Bronzérmes a férfi kardcsapat

HUN_Sabre_TeamBronzérmet nyert a  magyar férfi kardcsapat szombaton a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott a belgák és a franciák legyőzése, majd az elődöntőben az oroszoktól elszenvedett vereség után fölényesen, 45-28-ra verte a németeket a helyosztón.

Szilágyi, Szatmári és Gémesi lépett pástra a bronzmérkőzésen, s mindhárom magyar határozottan és eredményesen, szép akciókat bemutatva vívott.

Az első párban az egyéni döntő két résztvevője, a győztes Max Hartung és a második helyezett Szilágyi csapott össze, de ezúttal fordult a kocka, a kétszeres olimpiai bajnok 5-1-re lelépte ellenfelét. Utána ugyanezt tette Gémesi Benedikt Wagnerrel, majd Szatmári 5-3-ra verte Szabó Mátyást.

Az első körben nagyon dinamikusan vívtak a magyarok, míg a németek – rájuk korántsem jellemzően – sokat bizonytalankodtak. A második fordulóra azonban valamelyest összeszedték magukat, többször is úgy tűnt, jelentősen felzárkóznak, asszók közben jó pár tus lemaradást ledolgoztak.

Csakhogy előbb Gémesi, majd Szilágyi hozta ki döntetlenre a párharcát, Hartung, illetve Szabó ellen, Szatmári pedig csak eggyel kapott ki Wagnertől. Ez volt a magyarok egyetlen vesztett asszója a kilencből. Az utolsó három párban Gémesi és Szilágyi megint fölényesen nyert, s köztük Szatmári döntetlent ért el. Szilágyi és Gémesi plusz nyolcas, Szatmári pedig plusz egyes találati mutatóval zárt.

Anstett_Szilagyi

“Az egyéni verseny után nyilatkoztam, hogy két éremmel szeretnék hazatérni, és azt hiszem, most okkal lehetek elégedett” – idézte a hazai szövetség honlapja Szilágyit, aki úgy véli, a franciák és a németek elleni vívással elégedettek lehetnek, az oroszok azonban meglepték őket. – “Volt valami olyan érzésem, mint a Hartung elleni egyéni döntőben, mintha olvasták volna a vívásunkat, minden bejött nekik. A németek elleni bronzmeccs viszont mindenért kárpótolt…” – tette hozzá.

“Elmondhatatlanul örülök ennek a bronzéremnek!” – mondta Gémesi Csanád. Emlékeztetett rá, hogy két éve szerepelt legutóbb a válogatottban – a tavaly vb-ezüstérmes, Eb-negyedik csapatban nem volt benne -, s mint mondta, nagyon akarta az “érmes” visszatérést.

A kardcsapat a magyar küldöttség negyedik – egyben utolsó – érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn Pusztai Liza harmadik lett a női kardozók mezőnyében, majd csütörtökön Szilágyi ezüstöt, a párbajtőröző Szász-Kovács Emese pedig bronzot nyert.

Férfi kard, csapat

A 16 között:
Magyarország-Belgium 45-21

Negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 45-41

Elődöntő:
Oroszország-Magyarország 45-39
Olaszország-Németország 45-39

A 3. helyért:
Magyarország-Németország 45-28

Döntő:
Oroszország-Olaszország 45-41

A végeredmény: 1. Oroszország (Vlagyiszlav Pozdnyakov, Kamil Ibragimov, Dmitrij Danyilenko, Alekszej Jakimenko), 2. Olaszország (Luigi Samele, Aldo Montano, Luca Curatoli, Enrico Berre), 3. Magyarország (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás)

FRA_ITA

Kilencedik a női párbajtőrcsapat

A Tbilisziben egyéniben bronzérmes, tavaly, Rióban olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, valamint Budai Dorina, Kun Anna és Mihály Kata alkotta csapat a németektől elszenvedett nyolcaddöntős vereség után háromszor győzött. Előbb a hazaiak együttesét, majd az izraelieket verte magabiztosan, végül a svédeket két tussal. Ezzel – azután, hogy nem jutott negyeddöntőbe – a maximumot hozta ki az alsó ágból.

Női párbajtőr, csapat:

A 9. helyért:
Magyarország-Svédország 37-35

Elődöntő:
Franciaország-Észtország 45-35
Oroszország-Románia 45-41

A 3. helyért:
Románia-Észtország 45-38

Döntő:
Franciaország-Oroszország 42-41

A végeredmény: 1. Franciaország (Melissa Goram, Auriane Mallo, Lauren Rembi, Coraline Vitalis), 2. Oroszország (Tatyjana Gudkova, Violetta Kolobova, Darija Martinyuk, Jana Zvereva), 3. Románia (Adela Danciu, Cristina Raluca  Sbarcia, Amalia Tataran, Veres Gréta)

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.