Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

MTI Fotó: Kovács Anikó

MTI Fotó: Kovács Anikó

Bronzérmet nyert a magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai vizes világbajnokságon, mivel a pénteki helyosztón 10-8-ra legyőzte az orosz együttest.

Merész András csapata kissé álmosan kezdett, az ellenfél kétszer is vezetett két góllal, de a nyitónegyed végére már egyenlő volt az állás. Innentől kezdve végig a magyarok szereztek vezetést, az oroszoknak azonban sokáig rendszerint volt válaszuk. A magyar válogatottnak az utolsó játékrészben sikerült először kétgólos előnyre szert tennie, ezután pedig már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Ez azt jelenti, hogy a barcelonai vb-n mindkét vízilabdacsapat dobogóra állhat – mivel a férfiak döntőbe jutottak -, ez legutóbb 2005-ben fordult elő. A nők korábban két arany- (1994, 2005) és egy ezüstérmet (2001) nyertek világbajnokságokon.

Merész András szövetségi kapitány: “Egy magyar vízilabdaedző mindig csak az arannyal lehet teljesen elégedett, de ezt a bronzot sem kell talán megmagyarázni. Ami a vb egészét, s az idevezető utat is illeti, úgy 99 százalékban sikerült mindent megcsinálnunk, egy százalékon múlott a világbajnoki döntő. Megállás azonban nincs, folytatjuk az eddigi kőkemény munkát, már csak azért is, mert jövőre Budapesten Európa-bajnokság következik.”

Takács Orsolya csapatkapitány, a 2005-ben vb-aranyérmes együttes tagja: “Nagyon sokat dolgoztunk ezért a bronzéremért, s ha úgy vesszük, a világ itt járt tíz legjobb csapata közül a harmadikok lettünk. Egy bronzmeccset nagyon nehéz megnyerni, ez csak egy ilyen lelkileg is erős, összetartó, baráti közösségként is kiváló csapatnak sikerülhetett.”

Kisteleki Dóra, a 2005-ös világbajnok gárda másik jelenleg is aktív játékosa: “Barcelona előtt gyakorlatilag három éve játszottam utoljára a válogatottban, s nagyszerű érzés így visszatérni. Felvettem a ritmust, s úgy gondolom, beépültem ebbe a nagyon motivált, fiatal, nyerni akaró csapatba. Jó érzés újra vb-éremnek örülni.”

Női vízilabda bronzmérkőzés:

Oroszország-Magyarország 8-10 (3-3, 2-2, 2-3, 1-2)
Gól: Antonova 3, Beljajeva 2, Bjelova 2, Tankejeva, ill. Tóth Ildikó 3, Keszthelyi 3, Szűcs Gabriella 2, Menczinger, Takács Orsolya.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.