Búcsúzik az úszóktól a párbajtőr olimpiai bajnok

Kausz István, 440Kausz István 44 év után búcsúzik az úszóktól (Fotó: JochaPress.hu)

Nem kis időbe telt, míg Kiss László szövetségi kapitány összeszámolta, hogy hányadik felnőtt kontinensviadalára is készül. Nos, valamennyi rövid és hosszú pályás EB-t figyelembe véve a héten kezdődő berlini seregszemle lesz számára a 33.

Kiss László a magas szám ellenére tele van izgalommal és reményekkel.

Kiss László úszó, 440

– Semmilyen negatív esemény nem zavarta a munkánkat az EB előtti záró periódusban. A Debrecenben készültek már elköszöntek a cívis várostól, „a hódmezővásárhelyiek” ma fejezik be ott a munkát, szerdáig még Balatonfűzfőn edzőtáboroznak a kőbányaiak. Mindenütt 50 méteres uszodákban, ideális körülmények közt készülhetett mindenki. Semmilyen betegség sem zavarta az edzéseket egyik helyszínen sem – mondta a kapitány. Majd hozzátette, hogy a Berlintől 40 km-re, már szerdán kezdődő nyíltvízi EB-re megérkezett a Gellért Gábor vezette csapatunk.

– Milyen tapasztalatai vannak a berlini versenyuszodával?

– Semmilyenek! Ebben az uszodában még sohasem jártunk. Gyorssá tesz egy-egy helyszínt, hogy milyen mélyen épült a medence. Peking nagyon gyors volt, ami érthető, mert 4 m mélyen volt a vize. Akárhogy is, biztosra veszem, hogy idén jobb eredményeket érünk el, mint a legutóbbi berlini EB-n 2002-ben. Akkor egy másik uszodában versenyeztünk, arany nélkül maradtunk, 8 ezüst, 1 bronz volt a magyar csapat mérlege. Risztov Éva 12 éve szerzett négy ezüstje után most az uszoda helyett a nyílt vízen tér vissza.

– A csapatnévsort nézegetve nem csak az úszók közt találunk újoncot.

– Az olimpiai bajnok vívó dr. Kausz István 1970 óta (egyfajta világrekord!) az úszó válogatott orvosa. Számára a berlini lesz az utolsó – bár remélem kevés munkával járó – Európa-bajnokság. Decemberben átadja a stafétabotot dr. Kovács Tímeának, aki velünk tart a német fővárosba.

(MUSZ)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.