Budai Asztalitenisz Akadémia és tömegverseny a Marczibányi téren

ping140913, vezérkar, 440

A verseny- és a tömegsport szempontjából egyaránt jelentős együttműködés született idén májusban: a Nemzeti Sportközpontok, a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a II. Kerületi Önkormányzat úgy döntött, hogy fejlesztik a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokot. Ennek értelmében a csarnok ad otthont a magyar válogatottak edzéseinek, illetve a Budai Asztalitenisz Akadémiának.

A lehetőségekről az Ormai László sportcsarnokban tartottak sajtótájékoztatót szeptember 13-án, szombaton.  Az eseményen részt vett a Nemzeti Sportközpontok részéről Vígh László főigazgató, a Magyar Asztalitenisz Szövetség nevében Pósfai Gábor, alelnök, valamint Láng Zsolt, a kerület polgármestere.

ping140913, 5, hallgatóság, 440A levezető, egykori kétszeres világbajnok asztaliteniszező, Gergely Gábor sorban szólította mikrofonhoz a megjelent vezetőket. Láng Zsolt azt hangsúlyozta, hogy a II. Kerületi ping140913, 2, Gergely Gábor, 440Önkormányzat mindig kiemelt témaként kezelte a tömegsportot. Az építkezések sorolása mellett megemlítette a szeptember 28-án 15. alkalommal megrendezésre kerülő „Kaptató” nevet viselő, tömegeket megmozgató futóversenyt.

– Az elmúlt három év alatt 100 ezerrel nőtt az igazoltan klubokban sportoló fiatalok száma, a felnőtt sportolóké pedig négy év alatt 5-ről 15 százalékra emelkedett – ezt már Simicskó István, sportért felelős államtitkár nyomatékosította beszédében. Többek között arról is szólt, hogy a 16, kiemelt sportág között helyet kapott asztalitenisz 2020-ig 2,7 milliárdos állami támogatásban részesül.

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a sportoláshoz ping140913, 4, Vígh László, 440színvonalas létesítményekre is szükség van.
– A Marczibányi téri csarnok világítása már korábban elkészült és a beázó tetőt is kijavították, a légtechnikai fejlesztésekre pedig készülnek a tervek. – emelte ki a főigazgató. – Az önkormányzattal együttműködve pályáztunk és nyertünk energetikai korszerűsítésre. A támogatásból energiatakarékos, napelemes energiaforrást kap az intézmény.

Magyarország az asztalitenisz sportágban a világ 220 tagszervezete közül a második legeredményesebb Kína mögött. Pósfai Gábor, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke beszédében elmondta, hogy eddig 79 világbajnoki aranyérmet nyertünk. Idén hét sportkomplexum felújítására, illetve létrehozására 100 millió forintot fordíthatnak. A fejlesztések jelentőségét növeli, hogy 2016-ban Budapest lesz az asztalitenisz EB házigazdája.

A sportfejlesztésekről szóló bejelentéseket követően a II. Kerületi Önkormányzat asztalitenisz versenyre invitálta a felnőtt amatőr és diák versenyzőket, mégpedig hat kategóriában. A versenyek felvezetéseként Gergely Gáborral szemben, illetve mellette Simicskó István, Láng Zsolt és Pósfai Gábor is ütőt ragadott.

ping140913, 7, Gergely, Simicskó pár, 440

A szabadidős sporteseményt ezt követően minden évben megrendezik, megmozgatva ezzel a városrész sportszerető polgárait. Az első helyezettek, és a legeredményesebb iskola kupát, valamint tárgyi jutalmat, sportszervásárlási utalványt vihetett haza.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.