Budaörsi iskolásokat látogatott meg Lőrincz Tamás

Lőrincz TamásLőrincz Tamás többszörös Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó látogatásával csütörtökön megkezdte a Bajnokok Útja Alapítvány iskolalátogatási programját. A budaörsi 1-es számú Általános Iskolában közel száz diák fogadta a sportolót, akik érdeklődve hallgatták végig a birkózó inspiráló előadását, melyben a tudatos életvezetés és az egészséges táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A sportoló a gyerekek kérdéseire válaszolva kifejtette, hogy mindössze nyolcévesen vágott bele a birkózásba és bár eleinte csak a felesleges energiáit szerette volna levezetni, később olyan fontossá vált a sport számára, hogy versenyeken is megméretette magát. Az alapítvány által szervezett eseményt tavasszal újabb iskolalátogatások követik, melynek során a szervezet munkájában részt vevő világklasszis sportolók újabb oktatási intézményeket keresnek fel.

Az olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán április 24-én egy szolnoki iskolában találkozik a gyerekekkel. Őt pedig a hónap végén az EHF-kupa győztes Tápai Szabina követi Vácott.

A Bajnokok Útja Alapítvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében és álmaik megvalósításában, illetve, hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Ennek érdekében a szervezet speciális programot kíván megvalósítani, melynek egyik eleme, hogy a neves sportolók személyesen keresik fel az előre kiválasztott iskolákat és részt vesznek a gyermekek egészségtudatos nevelésében.

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.