Budapesten lesz a női kézi BL négyes döntője

SportArena_Budapest_600Az Európai Kézilabda Szövetség döntése értelmében 2014 májusában Budapest adhat otthont első ízben a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének!

Az EHF Végrehajtó Bizottsága döntése értelmében a négyes döntőre május 3-4. között kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában, miután az európai szövetség a Magyar Kézilabda Szövetség és a Hungarofest Kft. közös pályázatát hirdette ki győztesnek Ljubljana ellenében.

– Rendkívül boldog vagyok, hogy újabb sportdiplomáciai sikert elérve az MKSZ és a Hungarofest közös pályázata lett a győztes – kommentálta a döntést Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – 2014 a magyar női kézilabdázás csúcséve lesz rendezési szempontból, hiszen mind a Bajnokok Ligája-döntőre, mind az Európa-bajnokság fináléjára a Papp László Sportarénában kerül sor. Biztos vagyok benne, hogy a BL négyes döntője igazi kézilabdás csemege lesz, és kívánom, hogy a végén mi, magyarok ne csak a remek rendezésnek, hanem az eredménynek is örülhessünk!

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen óriási jelentőségű esemény rendezési jogát nyertük el – mondta el Papp György Bálint, a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Nemzeti rendezvényszervező cégként nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Kézilabda Szövetséggel közös pályázatunknak bizalmaz szavazott az Európai Kézilabda Szövetség. Részletes pályázati anyagunkban kidomborítottuk a magyar kézilabda népszerűségét és eredményességét. Biztos vagyok benne, hogy a női Bajnokok Ligája négyes döntője Magyarország jó hírnevét növelve erősíteni fogja magyarságunkat és európaiságunkat egyaránt.

– Természetesen mi is nagyon örülünk az EHF döntésének, és a Győri Audi ETO számára pluszmotivációt jelent a középdöntőben, hogy Budapest rendezheti a négyes döntőt – hangsúlyozta Kelecsényi Ernő, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, a BL-címvédő Győri Audi ETO elnöke. – A legjobb nyolc között rendkívül erős ellenfelekkel szemben kell kiharcolnunk a legjobb négy közé kerülést, de fantasztikus volna, ha magyar csapatként Budapesten léphetnénk pályára a Bajnokok Ligája végküzdelmeiben. Az esemény remek alkalom arra, hogy jelezzük: az európai női klubkézilabdázás központja Magyarország. Talán kicsit korai beszélni róla, de ha sikeres lesz a rendezés, akár tovább is léphetünk, és a férfi Bajnokok Ligája mintájára Budapest lehetne a női final four helyszíne éveken keresztül. Ha ez sikerülne, azzal újabb fejezetet írhatnánk a magyar kézilabdázás aranykönyvébe.

– Remek pályázatot nyújtottak be a magyarok, így biztos vagyok benne, hogy már az első évben nagy sikert arat a négyes döntő a női Bajnokok Ligájában. Magyarországon rendkívül népszerű a kézilabda, és biztos vagyok benne, hogy fantasztikus hangulatú kézilabdás csúcseseménynek ad otthont Budapest májusban! – nyilatkozta Jean Brihault, az Európai Kézilabda Szövetség elnöke.

Forrás: MKSZ

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.