Budapesti cselgáncs Eb: 400 millió megvan, a keresztelő még késik!

Tuncsik József és Ungvári Miklós a kabalafigurával

Tuncsik József és Ungvári Miklós a kabalafigurával

Összeállt a véglegesnek mondható, mintegy 400 millió forintos költségvetés, amelynek – s ez a legnagyobb szó! – a fedezete is megvan. 

Galéria

Az április 25-28. között Budapesten, a Papp László arénában esedékes cselgáncs Európa-bajnokság rendezői mégsem nyugodtak maradéktalanul, ugyanis az esemény kabalafigurájának eddig még nem sikerült megfelelő nevet találni. Ezért a sajtótájékoztatón nyilvános pályázatot hirdettek meg e fontos, halasztást már nem sokáig tűrő ügyben.

Persze sok minden másról is szó esett. Simicskó István, az EEM sportért felelős államtitkára közölte, a 180 milliós állami támogatásban benne van a Papp László Aréna mintegy 50 milliós bérleti díja is. „A dzsúdósok tizenhárom pontot szereztek a londoni olimpián, ezért külön öröm, hogy a kormány céljainak megfelelően az ő idei Európa-bajnokságukra is Magyarországon kerül sor” – hangsúlyozta az államtitkár, aki egyébként egy hete, a gazdagréti futóeseményen már személyesen is hangolt az Eb-re. Ott ugyanis Hadfi Dániellel és Karakas Hedviggel együtt érkezett a célba…

csel1304_7_elnökség

Tóth László, a sportág hazai elnöke előjáróban mindjárt bejelentette: „Volt egy álmunk és 32 év szünet után most van egy, amely a megvalósulás küszöbére érkezett, hiszen Magyarország ennyi idő után ismét cselgáncs Európa-bajnokságot rendezhet. Mi pedig professzionális kontinensbajnokságot akarunk produkálni” – hangsúlyozta a sportág hazai első embere, aki azt is elmondta, reméli, hogy a sikeres londoni szereplést követően sokan kilátogatnak majd a kontinensvetélkedőre, ahol Magyarországot az egyéni küzdelmekben kilenc férfi és kilenc nő képviselheti majd.

Csernoviczki Éva barátkozik

Csernoviczki Éva barátkozik

Ezt megfelelő médiatámogatással is segíteni kívánják. Az előzetesként elkészült film bemutatását követően Ungvári Miklós, London ezüstérmese azt mondta: ”Ez az Eb nagyot dobhat a sportágunkon”. Joó Abigél pedig abban reménykedik, hogy az „Eb-t követően tényleg óriások leszünk”…

Ozsvár András, Tuncsik József és Hajtós Bertalan

Ozsvár András, Tuncsik József és Hajtós Bertalan

A Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, a hazai dzsúdósport eddigi egyetlen olimpiai bajnoka, Kovács Antal arról beszélt, hogy ő mennyire szeretett volna hazai rendezésű Eb-n tatamira lépni, de „csak” Hungária Kupák jutottak neki.  Ezért különösen nagy dolognak tartja, hogy az 1981-es, debreceni férfi Eb után ismét teljes létszámban indulhat a magyar válogatott hazai közönség előtt, Európa-bajnokságon.

A sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a Közgép Zrt. négy évre szóló szponzori támogatást nyújt az Ungvári fivéreknek, Miklósnak és Attilának, illetve klubjuknak, a Ceglédi VSE-nek.

Bajnokok a kabalával

Bajnokok a kabalával

Az eseményen a résztvevők – köztük Tuncsik József és Nagy Zsuzsa, az első magyar férfi és női Európa-bajnok, továbbá Hajtós Bertalan olimpiai ezüst-, Ozsvár András olimpiai bronzérmes, egykori kiválóságok  – többek között láthatták az Eb kabalaállatát, egy dzsúdóruhába öltözött magyar vizslát. „akinek” a nevére pályázatot írtak ki a szervezők.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.