EBEL: Büntetőkkel kapott ki a Sapa Fehérvár AV19

A fehérvári Andrew Sarauer (b) és a salzburgi Konstatin Komarek az osztrák jégkorongliga (EBEL) Sapa Fehérvár AV19 - Red Bull Salzburg találkozóján - MTI Fotó: Földi Imre

A fehérvári Andrew Sarauer (b) és a salzburgi Konstatin Komarek az osztrák jégkorongliga (EBEL) Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg találkozóján – MTI Fotó: Földi Imre

Kétgólos hátrányból még fordított a Sapa Fehérvár AV19, de a kiélezett meccs végén a vendégek örülhettek. Büntetőkkel a Salzburgé lett a két pont, míg Magosiék egy ponttal gazdagodtak.

Salzburgi napokat tart a Sapa Fehérvár AV19, hiszen a múlt péntekhez hasonlóan ismét a Red Bull volt Tokajiék ellenfele. A 3-2-es idegenbeli győzelem után itthon is a két pont megszerzése volt a cél.

Az 5. percben egy szépen kijátszott akció végén Motzko vette be Bálizs kapuját (0-1). A gyors vezető gól megnyugtatta a Bikákat, sőt a 9. percben Banham kiállítását is gólra váltották a piros-kékek. Ezúttal Roe volt eredményes (0-2). A 17. perc meghozta az első hazai találatot is. Magosi lépett ki ziccerben és csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőt Magó magabiztosan vágta a hálóba (1-2).

A 27. percben Pozsgai lövése után Gracnar már csak a hálóból kotorhatta ki a pakkot (2-2). Jót tett a Volán játékának az egyenlítő gól, Banham buli utáni bődületes bombájánál csak a vendégkapuson múlt, hogy nem sikerült átvennünk a vezetést.

A 45. percben Benk takarásból lőtt, a korong pedig a hálóban állapodott meg (3-2). Négy perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a vendégek, időt is kért Don Jackson, sőt, kapusát is lehozta! A 6 a 4 ellen pedig – Cullen révén – azonnal betalált a Salzburg (3-3).

A büntetőpárbajban a mieink hibáztak, míg a túloldalon Motzko betalált, ezzel a vendégek kettő, míg a Sapa Fehérvár egy ponttal gazdagodott.

Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője: “Az első harmadban átlagosan játszottunk, a második és harmadik játékrészben azonban szerintem mi voltunk a jobb csapat. A különbség a két csapat között a speciális egységek teljesítményében volt. Sok helyzetet alakítottunk ki, ezek alapján akár nyerhettünk is volna. Azonban örülök az egy pontnak, és annak, hogy a magyar játékosaink gólokat szereztek. Ez fontos a klubnak. Az is örömteli, ahogyan reagáltunk két gólos hátrányban, volt karakterünk, tartásunk. Büszke vagyok a fiúkra. Holnap is kemény meccs vár ránk, az első harmadtól kezdve igyekszünk a győzelemhez vezető utunkat kikövezni: teljes erőbedobással fogunk játszani.”

EBEL

Sapa Fehérvár AV19 – Red Bull Salzburg (osztrák) 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1) – büntetőkkel
Gól: Magosi (17.), Pozsgai (27.), Benk (45.), illetve Motzko (5.), Roe (9.), Cullen (57.)

Forrás: albavolanhockey.hu

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.