Cegléd: Közép-magyarországi Judo Központ!

csel_Cegléd 1 Tóth, Simicskó, Földi  Dr. Tóth László, dr. Simicskó István és Földi László

Három napon belül másodszor ünnepelt a magyar judosport! A Budai Judo Akadémia keddi alapkőletétele után csütörtökön Cegléden került sor újabb emlékezetes eseményre: lerakták a Közép-magyarországi Judo Központ alakövét. A ceglédi Malomtó széli sporttelepen építendő 2000 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint még az idén elkészül!

csel_Cegléd 15 Földi a jövő bajnokaival

   Földi László polgármester a jövő bajnokai között

Az ünnepi eseményen dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta Cegléd olyan sokat adott az elmúlt évtizedekben a magyar judosportnak, hogy igazán jó helyen épül majd fel ez az új csarnok, ugyanakkor a Judo Központ nemcsak a ceglédieké lesz, gyakorlatilag egyhatod Magyarországnyi terület judósait szolgálhatja majd ki.

csel_Cegléd 13  kézfogás  JÓ

 A három szónok megerősítő kézfogása

„Az is a célunk, hogy a ceglédi tehetségeknek ne kelljen máshova elmenniük, hanem itt tudják kibontakoztatni képességeiket, s tudják öregbíteni a város és az ország jó hírét. S nem utolsó sorban azt is el akarjuk érni, hogy minden gyerek megtanuljon jól esni”  mondta többek között a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke.

csel_Cegléd 20  tóth, Horváth J, CVSE, Nagy György

 

 

 

 

 

           Dr. Tóth László, Horváth József, a CVSE elnöke, Nagy György, az MJSZ főtitkára

Simicskó István, a sportért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: ”Nagy öröm számomra, hogy két nappal az újbudai Judo akadémia alapkövének lerakását követően Cegléden egy hasonlóan fontos építkezést indíthatunk útjára. Vannak emberek, akik nem ismerik az élet értelmét, akik hedonisták és csak élvezkednek. Mások viszont építkeznek, ők a jövőt szolgálják. Az MJSZ kitűnő sportágfejlesztési anyagot adott le, amellyel megerősítette helyét a tizenhat, kiemelt sportág között, s komoly fejlődésnek nézhetnek elébe. Jómagam, aki küzdő sportot űztem évtizedeken keresztül, tisztelettel figyelem a  judósokat, akik kellően elszántak és alázattal állnak az élethez. Sokan megkérdezik, miért építünk ilyen bázisokat? A válasz pofonegyszerű: azért, mert egészséges, sportoló nemzetet akarunk, amelynek tagjai a fair play szellemében éljék az életüket.”

csel_Cegléd 7  ma még csak makett

Az államtitkárt követően Cegléd város polgármestere, Földi László lépett a mikrofonhoz.

„Napokkal előbb volt szerencsénk átadni a város új, 650 millió forintos beruházással megépített uszodáját, amellyel kapcsolatban eddig meglepő módon, egyetlen kritikát, vagy ellenvéleményt nem kaptunk. Ez a fogadtatás csak megerősíti eltökélt szándékunkat, mely szerint igenis több sportlétesítményt kell építeni. Többek között azért is, hogy a gyerekeinknek ne a lelátón kelljen öltözködniük. Természetesen a versenysport prioritást élvez, de a reményeink szerint még ez évben megépülő csarnok is multifunkcionális szerepet tölt majd be. Tehát szolgálnia kell a város iskolásainak mindennapos testnevelését, része kell legyen a város közoktatásának. Azért is, hogy ne kórházakat és drogambulanciákat kelljen építeni. Azt hiszem, joggal lehetek büszke a mi 38 ezres közösségünkre, amely már eddig is számos kiválóságot adott a magyar sportnak – így legutóbb        például, a londoni olimpián Ungvári Miklós és Lőrincz Tamás révén két ezüstérmesünk is lett. Azt szeretném, ha a székely mondás ”használjuk, ami az asztalon van” nálunk is megvalósulna és mind többen és többen használnák az egyre bővülő sportolási lehetőségeket.”

csel_Cegléd 12  alapító okirat eresztés

   Ide eresztették le az alapító okiratot

 

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.