Chile nehezen győzte le Ausztráliát

Alexis-SanchezA chilei válogatott a vártnál nehezebben, 3-1-re győzte le az ausztrál csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján a B csoport első fordulójában.

Chile az első perctől fölényben futballozott és úgy tűnt, negyedóra alatt eldöntik az összecsapást, ugyanis első két helyzetüket kihasználták a kissé bátortalanul játszó ausztrál csapat ellen.

A 12. percben Aránguiz cselezett le az alapvonalig a büntetőterület jobb oldalán, majd középre adott, ahol egy védő elfejelte a labdát Vargas elől, de az így Alexis Sánchez elé pattant, aki 5 méterről a kapuba lőtt (1-0). Két perccel később Alexis Sánchez futott fel a labdával, a tizenhatos előterében Jorge Valdiviához passzolt, aki 15 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0).

Ezt követően azonban a dél-amerikaiak visszavettek a tempóból, így többnyire mezőnyjátékkal telt az idő, mígnem Ausztrália váratlanul szépített. A 35. percben jobb oldali beadás után Tim Cahill 5 méterről a keresztléc alá fejelte a labdát (2-1).

A folytatásra érezhetően vérszemet kapott Ausztrália, riválisa pedig hiába próbált, nem tudott újra felpörögni, így igen izgalmas mérkőzés alakult ki. Az esélytelenebbnek tartott ausztrálok sorra vezették támadásaikat, egy ízben be is találtak, de les miatt a bíró – jogosan – nem adta meg a gólt, többször pedig Bravo kapus bravúrjai mentette meg a chileieket, akiknek szintén volt lehetőségük, sőt, egyszer egy védőnek kellett tisztáznia a gólvonalról.

A hajrában a dél-amerikaiak már egyértelműen a minimális előnyük megtartására törekedtek és gyors ellentámadásokra rendezkedtek be, de rendkívül pontatlanul játszottak, ezért alig volt náluk a labda, az ausztrálok pedig kissé elfáradtak. A 92. percben Pinillát ugratták ki jó ütemben, közeli lövését Ryan még védte, de a kipattanó Beausejour elé került, aki 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3-1).

B csoport, 1. forduló:

Chile-Ausztrália 3-1 (2-1)
Cuiabá, Pantanal Aréna, 40 000 néző, v.: Noumandiez Doue (elefántcsontparti)
Gól: Alexis Sanchez (12.), Valdivia (14.), Beausejour (92.), illetve Cahill (35.)
Chile: Claudio Bravo – Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Arturo Vidal (Felipe Gutierrez, 60.), Marcelo Diaz – Jorge Valdivia (Jean Beausejour, 68.), Alexis Sanchez, Eduardo Vargas (Mauricio Pinilla, 88.)
Ausztrália: Mat Ryan – Ivan Franjic (Ryan McGowan, 49.), Matthew Spiranovic, Alex Wilkinson, Jason Davidson – Mark Bresciano (James Troisi, 78.), Mile Jedinak, Mark Milligan – Tommy Oar (Ben Halloran, 69.), Mathew Leckie, Tim Cahill.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.