Christian Zeitz Veszprémbe igazolt

Christian ZeitzAz MKB Veszprém a német Christian Zeitz személyében világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes és háromszoros BL-győztes játékossal erősített.

A hírt vasárnap délelőtt jelentette be a veszprémi klub a sajtó képviselőinek Balatonfüreden. A jobbátlövőt ugyan jelenleg még egyéves szerződés köti a német Kiel együtteséhez, a veszprémi klubvezetők azonban mindent elkövetnek, hogy a rutinos játékos már a következő idényt is a mieinknél kezdje. Szerződése három évre szól, a kérdés tehát az, hogy ez 2013 vagy 2014 nyarán lép életbe.

– Természetesen nagyon bízom benne, hogy már idén csatlakozhatok a veszprémi klubhoz, de a megállapodás kizárólag a két klubon múlik – mondta az új szerzemény. – Úgy látom, hogy a csapat esélyes eljutni a kölni négyes döntőre, ebben szeretnék segíteni a rutinommal, mind védekezésben, mind támadásban – tette hozzá a klub történetének első német játékosa.

Hajnal Csaba kiemelte: újabb kiváló játékos érkezik az MKB Veszprémhez, amelynek kiváló esélye van arra, hogy a következő idényben nagy sikert érjen el. A sportigazgató elmondta, hogy a 32 éves sportoló legjobb barátja a már korábban leigazolt Momir Ilic, így kiválóan ismeri a bakonyiaknál folyó munkát. – Zeitz a német válogatottal és Kiellel is a legnagyobb sikere részese volt. Ismeri a sikerhez vezető utat és sokat segíthet nekünk – húzta alá a klubvezető.

A szerb Momir Ilic (szintén Kiel) és a spanyol Carlos Ruesga (León) után Zeitz az MKB VKC harmadik igazolása a nyári szünetben.

Forrás: VEOL

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.