Costa Rica megleckéztette Uruguay-t

Joel CambellÓriási meglepetésre a labdarúgó-világbajnokság harmadik napján Costa Rica 3-1-re győzte le a futball nagyhatalaom Ururguay-t.

A 24. percben az uruk 16-osán belül Junior Diaz karolta át és rántotta le Diego Luganót, amiért a német Felix Brych jogosan ítélt büntetőt. A tizenegyest Edinson Cavani bombarősen lőtte a bal alsó sarokba (1-0).

Nem sokkal később Brian Ruiz fejesét hárította Muslera.

Az 54. percben gamboa beadása után egy uruguayi védő fejeli ki rossz helyre a labdát, az érkező Joel Cambell bal lábbal lőtt a kapu közepébe (1-1).

Három perccel később Bolanos kapu elé bepasszolt labdáját Oscar Duarte kanalazta Muslera hálójába (1-2). Nem sokkal később Joel Cambell távoli bombája cenitméterekkel kerülte el a jobb felső sarkot.

Oscar Tabarez az uruk szövetségi kapitánya a 60. percben kettős cserét határozott el, majd a 76. percben Abel Hernandez váltotta Cristian Rodriguezt, így eldőlt, hogy Luis Suarez ezen a mérkőzésen nem lép pályára.

A 84. percben Joel Cambell ugratta ki a csereként pályára lépett Marco Urenát, ki cimbalomszögből gurított a jobb alsóba (1-3).

Végül a 94. percben Maxi Pereira brutális belépője ért piros lapot.

Costa Rica 1990-ben jutott ki először a világbajnokságra, a latin-amerikai csapat a legendás Bora Milutinovics vezetésével legyőzte Skóciát (1-0) és Svédországot (2-1) is. Közte csak egy góllal kaptak ki Brazíliától, ám a legjobb 16 között Csehszlovákia jelentette a végállomást. Costa Rica világbajnokságon utoljára 2002-ben Kínát győzte le 2-0-ra.

Négy és fél évvel ezelőtt interkontinentális play-off párharcban Uruguay ütötte el a világbajnoki részvételtől Costa Ricát. Gazdag Part ezúttal bosszút állt Uruguay-on!

D csoport, 1. forduló:

Uruguay-Costa Rica 1-3 (1-0)
Fortaleza, Estadio Castelao, 58 679 néző. Vezette: Felix Brych (német)
Gól: Cavani (24., 11-es), ill. Joel Campbell (54.), Oscar Duarte (57.), Marco Urena (84.)
Kiállítva: M. Pereira (90+4.)
Uruguay: Muslera – Maxi Pereira, Lugano, Godin, M. Caceres – Arevalo Rios, Gargano (Alvaro Gonzalez, 63.) – Stuani, C. Rodriguez (Hernandez, 76.) – Diego Forlan (Lodeiro, 60.), Cavani.
Costa Rica:  Navas – Duarte, Gonzalez, Umana – Gamboa, Junior Diaz – Tejeda (Cubero, 74.), Borges – Bolanos (Barrantes, 89.) – Ruiz (Urena, 82.) – J. Cambell.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.