Coulibaly a népbutítás receptjét Törökországba is exportálja!

Coulibaly_NS_Szabó MiklósNem kell visszakeressem a totalsport.hu oldalain az előző írásomra érkezett kommenteket, amelyek – jó magyar szokás szerint – egy-két „apróságot” a fejemhez vágtak, amiért a már-már szent tehénként kezelt „targoncást”, Adamo Coulibalyt mertem kicsit negatív színben feltüntetni. És íme, alig telt le írásom megjelenésétől hat (!) nap és a mi gólkirályunk máris újabb témáról gondoskodott.

Direkt nem reagáltam azonnal a vasárnapi sportnapilapban megjelentekre, mert vártam a folytatást. Szegény törökök, most éppen őket (is) készül „befűzni” a mi franciánk… Miután az elmúlt napokban debreceni maradásáról, Győrbe vagy netán a Videotonba történő igazolásáról is felreppentettek (ál)híreket, most Törökországban is rájátszik a butuska menedzserek hiszékenységére. Ahogy Debrecenben minden nyilvános következmény nélkül két héttel megtoldotta a téli szabadságát, majd évközben-hétközben eltűnt kb. két napra, úgy most a „népbutítás” receptjét keletre is exportálja.

Nem buta ember ez a Coulibaly! Pontosan tudja, hol lehet ezeket a magánszámokat gond nélkül eladni. Meggyőződésem ugyanis, hogy Olaszországban, Németországban vagy éppen Hollandiában ezzel a stílussal nem menne messzire, de hát ott nem is próbálkozik. Magyarországon bezzeg nem gond ez a finoman szólva is megbízhatatlan, kicsit „széltoló” hozzáállás. Itt, ha kedve tartaná, a fél NB I-et „meghülyítené”, hogy azután mégis odébb álljon.

Mi a haszon az ilyen és hasonló, önkényeskedő kiskirályok szerepeltetéséből? Gondolom, néhány millióba ő is belekerül havonta és ki tudja, milyen extra kívánságai vannak még teljesítve, amelyek hétpecsétes titkokat képeznek? Közben a magyar utánpótlás nevelése továbbra sem olyan hatékonysággal megy, ahogyan mehetne…Arról az erkölcsi, morális rombolásról nem is beszélve, amit a fiatalokból kiváltanak az ilyen és hasonló „lókötők”…

Coulibaly tehát él, mint hal a vízben. Szinte fickándozik jó kedvében, hiszen tényleg azt csinál, amit akar. Most éppen a török Denizlispor vezetőit „kábítja”: érkezik, nem érkezik, majd később érkezik, talán soha nem érkezik oda, vagy máshova, ahova éppen korábban ő, vagy hasonlóan „ingatag” menedzsere bejelentkeztette.

Közben a róla szóló írás végén még sajnálkoznom is kellene, mert szegény gólkirályunk nehezen viseli szerettei, családja távollétét. Hogy erre a panelre egyáltalán szüksége van-e a mi Adamonknak, afelől erős kétségeim vannak. Ha ugyanis sikerül a járandóságait még feljebb srófolnia, ezek a gyenge pillanatok is tovalibbennek. A kommentek pedig tovább sorjáznak majd akkor is, ha végül Debrecenben marad, Törökországban vagy éppen egy harmadik országban fog kikötni.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

DVSC: a Denizlispor megegyezett Coulibalyval – sajtóhír

 

This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.