Csábi nagyokat vitázott Egervárival, nem ért egyet Szalai Ádámmal!

Csábi József_JPMindent ugyanígy csinálna, bár voltak nagy vitáik – vallja az elmúlt évekről Csábi József, aki Egervári Sándor másodedzőjeként a válogatottnál dolgozott. A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt nyilatkozta: ősszel az NB I-ben a hazai edzők jobban szerepeltek a külföldi trénereknél és a válogatott élére is lehetne találni megfelelő magyart. Csábi nem haragszik Szalai Ádámra, ám beszéde időzítését máig sem érti.

„Lemaradásunk egyértelműen az utánpótlásban van, az ottani edzők kezét elengedték az elmúlt tíz évben, most jó irány jöhet, mert egyébként a magyar trénerek az elmúlt másfél hónap történései miatt mélyen tudásuk alá értékelődtek a vitában. Kötelességem megvédeni a hazai szakmát, ha vannak is lemaradásaink. De például nézzük meg a hazai NB I-et, mely csapatok teljesítenek önmagukhoz képest az átlag felett: Debrecen, Mezőkövesd, Pécs, Haladás, Pápa – mind magyar edzővel. És az átlaguk alatt: Videoton, FTC, Újpest, Honvéd – külföldi trénerekkel. Nem látom a bajnokságban az exportált edzőt mint csodafegyvert” – vélekedett Egervári Sándor segítője.

Egervári Sándor_JP „Hogy mit csinálnék mai fejjel másként a válogatottnál? Semmit. Tudatosan készültem erre a pályára, mindig is tanultam és nyitott maradtam. Ezt a három és fél évet ajándéknak fogom fel, több lettem tőle. Nem csinálnám másképp a dolgokat, voltak vitáink is folyamatosan a stábban és Egervári kapitány becsületére legyen mondva: nyitott volt a komoly vitákra, az eltérő véleményekre, habár ő döntött a végén” – mondta el Csábi József.

„A szövetségi kapitányi poszt teljesen más, mint a klubok kispadja: van megfelelő magyar szakember a válogatott irányítására innentől is, de a sorminta szerint külföldi következik, ezt is elfogadom. Ugyanakkor a magyarok baját mégiscsak magyarok tudják hosszabb távon megoldani, ebben biztos vagyok” – fűzte hozzá.

Szóba került a Szalai-beszéd is: „Hogy haragszom-e Szalai Ádámra? Nem. Abban igaza van, hol tartanak a magyar játékosok, hogy le vagyunk maradva az utánpótlásképzésben. Ugyanakkor a helyzetértékelése számomra ellentmondásos volt, az időzítése nem volt jó – ezt a bőrömön éreztem – és annyiban sem volt hiteles, hogy pont egy olyan holland mérkőzés után mondta, amelyből ő kiugrott. Harag azonban nincs bennem.”

Csábi beszélt a folytatásról is: „Fölbontottuk a válogatottnál a szerződésünket, ám ezzel párhuzamosan az elmúlt két és fél évben elláttam a Bozsik-program Szolnok megyei szakmai felügyeletét is, ezt az MLSZ kérésére viszem tovább, amíg nincs ezt felülíró edzői felkérésem. Ezt kihasználva kért fel a Szolnoki MÁV, hogy segítsek nekik, de ez nem azt jelenti, hogy átveszem nevelőegyesületemnél az utánpótlás irányítását.”

(Forrás: DIGI TV, Reggeli Start)

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.