Csank János a jövőben is Vácott dolgozik

CsankAz elmúlt szezonban a Vác FC csapata a Pest megyei I. osztályú bajnokságban szerepelt, és veretlenül zárta a sorozatot: 4 döntetlen mellett 26 mérkőzést nyert meg (azaz 82 ponttal végzett a tabella élén), 112 szerzett gól ellenében csak 16-ot kapott.

Ezzel a mérleggel Csank János legénysége fölényesen kiérdemelte a bajnoki aranyérmet, majd néhány nappal később a Pest Megyei Kupa győztesének járó serleget is.

Mindettől függetlenül, csapatunknak az MLSZ döntése értelmében osztályozót kellett vívnia az NB III-ba jutásért a Hévíz SK ellen. A párharc első fordulóját Vácott 3-0-s győzelemmel kezdtük, majd a szombati, idegenbeli visszavágón is kapott gól nélkül, újabb sikerrel zártuk, így biztosítva a csapat feljutását a magasabb osztályba.

Csank János vezetőedző: „Büszke vagyok az elért eredményekre. A zömében tehetséges fiatalokból, és néhány tapasztalt játékosból álló csapatom töretlen lendülettel küzdött az évad során, amit a bajnoki cím és a kupagyőzelem is bizonyít. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy átlátható, tiszta feltételek közt működik a klub, ami Magyarországon példaértékűnek mondható. Nem volt szerencsés döntés, hogy osztályozót kellett játszanunk az NB III-ba jutásért, de a Vác FC sikeresen vívta meg ezeket a csatákat is. Bízom benne, hogy a következő idény is hasonló sikereket tartogat számunkra.”

John P. Marshall, tulajdonos: „Örömömre szolgál, hogy a csapat kivívta a bajnokság első helyét, és a kupagyőzelmet is megszerezte. Ez a siker nem csak a játékosoké, hanem a klub dolgozóié és a váci polgároké is, akiknek az egész évi támogatása nélkül lényegesen nehezebb dolgunk lett volna. Bízom benne, hogy a jövőben megtartjuk ezt a lendületet, és Vác városa is teljes mellszélességgel támogatni fogja a klubot. A következő szezonban még több nézőt várunk a váci stadionba, amelyet szeretnénk felújítani és még inkább szurkolóbaráttá tenni. Ebbéli reményünkhöz kellő alapot szolgáltat, hogy Csank János mesteredző a jövőben is a váci futball felemelkedéséért dolgozik.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.