Csányi Sándor: minden forinttal el tudunk számolni

csanyimlszA Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a kedd esti világbajnoki selejtező sorozat lezárása után.

“A kezdeti felívelő szakasz után a világbajnoksi selejtező sorozat végére lekonyult a csapat. Ma egy játékos van, Szalai Ádám, aki TOP-ligában játszik, míg korábban sokkal több ilyen játékos közül választhatott a szövetségi kapitány. Amikor átvettük az MLSZ irányítását, mi a 2016-ot, azaz az Európa-bajnokságra való kijutást vállaltuk. Persze én is bíztam benne a magyar-román előtt, hogy kijuthatunk a világbajnokságra. Sajnos a románoktól kaptunk egy szerencsétlen gólt. A magyar labdarúgás kirakata a magyar labdarúgó válogatott, ezért nagyon sajnálom, hogy így alakult a dolog.”

“A magyar labdarúgás legnagyobb hiánya a fiatalokkal foglalkozó szakképzett edzők hiánya. Az utánpótlás edzők, nevelők képzáse háttérbe szorult, miközben számolatlanul bocsájtottuk ki a Pro-licence-es edzőket. Kidolgozásra került egy MLSZ C diploma, ami nélkül nem lehet gyerekekkel foglalkozni.”

Az MLSZ elnöke az utánpótlásról még annyit kívánt megjegyezni, hogy nem sikerült a külföldi TOP ligákból kikopott játékosok helyére nem sikerült fiatal játékosokat beépíteni. Jelenleg olyan magyar klubok kapnak jelentős utánpótlás támogatást, melyek alig egy-két járékost építenek be a csapatukba. Csányi Sándor szerint, ha egy klubnál az MLSZ pénzéből nevelnek fel egy fiatal játékost, akkor annak a beépítése, foglalkoztatása nem csak a klub ügye mert, mindt mondta ő már nemcsak a klub játékosa, ő a “mi játékosunk”.

Az MLSZ elnöke elmondta: “Kaptunk kritikákat, ami a devizahitelesk tiltakozásáhz képest nagyon kellemes (nevet). Azt gondolom, hogy nemcsak, hogy szövetség, de vállalat szinten, de bármely krományzati szinten mondhatom, nincs olyan átlátható, transzparens szervezet, mint a Magyar Labdarúgó Szövetség. Minden forinttal el tudunk számolni. Tegnap írtam egy levelet a Simicskó úrnak, amennyiben szükséges az ellenőrzéshez minden segítséget megadunk. Az MLSZ könyvvizsgálója az Ernst and Young világcég, akiket nem lehet csak úgy megvesztegetni.”

“Azt a pénzt, amit az MLSZ a TAO-ból használt fel az 11,3 milliárd forint volt, amiből három milliárdot fordítottunk az amatőr csapatok díjcsökkentésére, a Bozsik-programra 2.5 milliárd jutott, az MLSZ létestményfejlesztésére 4,8 milliérdot fordítottunk és egyéb programokra (pl. grassroots) egy milliárdot költöttünk el. Egyébként a magyar labdarúgásban összesen elköltött TAO 31 milliárd forint, ennek több, mint a fele létesítményfejlesztésre ment el.”

Csányi Sándor elmondta, hogy még a TV-pénzek elosztásánál is az a fő szempont, hogy melyik csapat hány fiatal játékost épít be a felnőtt csapatba.

Csányi Sándor “Olyan mélyen nem tartunk, hogy a megjegyzéseit kommentáljam, de tanácsot tudnék adni. Az a stadionbeléptetőnek álcázott síkapu, amit megvásároltak, még mindig ott pihen a raktárakban. Azzal tenne igazán jót a magyar sportnak, ha ezt eladná.” – reagált Deutsch Tamás kritikájára, aki a Facebookon írt bejegyzésben támadta az MLSZ elnökét és főtitkárát is.

Deutsch Tamás villámgyors riposztja a Facebookról: “A győztesek vicceket mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatót tartanak” – tisztelettel ajánlom Laczkó Mihály dr., ohh, bocsánat, Csányi Sándor dr. (annyira kísérteties a hasonlóság a hozzá nem értésüket illetően, ezért kevertem őket össze) vesztes MLSZ elnöknek.

Később szóba került Kocsis Máté és Józsefváros is. “Ez az a kerület, amely soha nem adott be pályázatot, hogy építsünk a gyerekeknek grundot az iskolaudvarba, kispályát. Sikerült 6-ról 4-re csökenteni a Józsefvárosban a pályák számát. Én azt gondolom egy ilyen ember a focival kapcsolatban fogja be a száját, mint a Fidesz szóvívője annyi terület van ahol tud hazudni, nem kéne erre a területre tévednie.”

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.