Csányi Sándor – Pintér Attila: KO az 1. menet után?

Pintér Attila; Csányi Sándor

Csányi Sándornak csalódást okozott a magyar labdarúgó-válogatott teljesítménye vasárnap az Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőn (1-2), különösen az első félidei passzív játéka. Szavaiból az cseng ki, mintha már nem állna teljes mellszélességgel a szövetségi kapitány mögött.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a Prima Primissima Díj hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, személyesen csalódást okozott számára a mérkőzés, de meghallgatja a szakemberek értékelését is.

Hozzátette: „még nem ment el a hajó”, azzal együtt, hogy nehezen pótolható három pontot veszített el a válogatott. Jelezte: nincs sok idő a változtatásra, hiszen rövidesen Bukarestben, majd a Feröer szigeteken játszik selejtezőt a csapat.

Csányi Sándor kiemelte, kivételes hangulatban került sor az első selejtező mérkőzésre, az FTC új stadionjában 20 ezer néző előtt, és a közönség sokkal többet érdemelt volna, mint amit kapott. A Pintér Attila szövetségi kapitány sorsára vonatkozó kérdésre így válaszolt: ez alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

Az MLSZ elnök hangsúlyozta: a legjobban az zavarta, hogy az első félidőben nagyon passzívan játszott a válogatott. Egy olyan csapat ellen, mint az északír, sokkal bátrabban kellett volna pályára lépni!

Az MLSZ-elnöke egyetlen mondatával sem állt ki Pintér Attila mellett, miközben korábban végig azt hangoztatta, hogy a kapitány által kijelölt úton kell haladnia a válogatottnak. Az, hogy nem Pintérrel, hanem szakemberekkel kívánja megbeszélni a vesztes Eb-selejtező tanulságait, sőt a játékosokkal kíván konzultálni a tréner jövőjét illetően, egyértelműen azt sugallja, hogy nem bízik a szövetségi kapitányban, esetleg már az utódját keresi.

A magyarok október 11-én Bukarestben, három nappal később Torshavnban lépnek pályára Eb-selejtezőn.

(mno.hu)

 

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.