Csányi zsebből kifizethette volna Storckot és csapatát!

csanyi_sandor

Ami azt illeti, az MLSZ betartotta ígéretét: az eredeti terv szerint csütörtökön beszámoltatta Bernd Storck labdarúgó szövetségi kapitányt. Csányi Sándor hazai pályán, az OTP Nádor utcai székházában rendezte meg az újabb kabarét, amelynek végén a német kapitány abszolút megerősítést kapott. A minimum az, hogy azon melegiben gratuláljak Csányi úrnak!

De miért is ne hosszabbított volna az OTP Bank első számú embere, az MLSZ elnöke Bernd Storck mindenes kapitánnyal? Olvasom, hogy Storck jól dolgozott, hiszen az U17-es korosztályos válogatott is kijutott az Eb-jére. Hogy a csapat érdemi felkészítői is tehettek valamit, arról egy szó sem esik, hiszen Bernd Storck jól dolgozott…

Bernd Storck. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bernd Storck. MTI Fotó: Illyés Tibor

Gondolom, velem együtt sokan arra számítottak: Storckot leváltják a „nagyválogatott” éléről, az utánpótlás vonalon azonban majd tovább igazgathat. Nem feltétlenül azért, hogy ott csuda nagy dolgokat vigyen végbe. Sokkal inkább anyagi megfontolásból, mert amennyiben felmondanak neki, bizonyára még sokkal többet kellett volna fizetni, mint a Debrecennek portugál edzője menesztése esetén. Ott ő és stábja állítólag 260 millióba került volna – Storck és „kisegyüttese – a fia, Andy Möller és a többiek” kiváltása minden bizonnyal ennek az összegnek a többszörösét igényelné.

Hogy megérte volna-e Storckék végkielégítéses menesztése, az nem egyszerűen megválaszolható kérdés. Elvégre a „fiúk” már teljesen esélytelenek a 2018-as világbajnokságot illetően, így már most nyugodtan kimondhatják: építjük az új csapatot a 2020-es Európa-bajnokságra. Mire kiderül, hogy azon a vonalon mit érünk el, lepereg újabb két esztendő. Erre a 2020-as Eb-re – jó magyar szokás szerint – megint addig lehet majd hivatkozni, amíg az utolsó százaléknyi matematikai esély még megvan.

Bár csodát egyetlen labdarúgó kapitánytól sem várok a következő néhány évben, azért én belevágtam volna – Csányi Sándor helyében. Az ugyanis vitathatatlan, hogy neki komoly szerepe van Storck idehozatalában, majd hosszú távú szerződtetésében. Tehát a megoldásnak is tőle kellene jönnie. Ha én lennék az ország leggazdagabb embere, akkor bizony saját zsebből kifizettem volna a Storck-csapat lelépési díját.

Ám minél gazdagabb valaki, annál inkább foglya a föníciaiak találmányának. Ezért Csányi Sanyi bácsinak eszébe sem jut egy, fentebb említett kivásárlás, így minden marad a régiben.

Természetesen a töretlen hit is adott: bízunk a magyar labdarúgás felemelkedésében. Ez a lázálom immár 1969 óta tart. A bizakodóknak végtelen türelmet kívánok. Sanyi bácsinak pedig hasonló kitartást választottja, Bernd Storck mellett.

(jochapress / Jocha Károly)

This entry was posted in Blog and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.