Cselgáncs Budapest GP: Tíz magyar még versenyben

csel_140515_3_Csernoviczki ÉvaA szombati 25 magyar cselgáncsozóból a nyitófordulót követően tíz van még versenyben az első Budapest Grand Prix-n.

Az 50 alkalommal megrendezett Hungária Kupát felváltó, 100 ezer dollár összdíjazású viadal első napján a férfiaknál az alsó három, a nőknél az alsó négy súlycsoport szerepelt a programban.

Férfi részről a legkisebbeknek nem termett babér, mivel Burján László, Csizovszky Ferenc, Szabó Csaba és Bartha Ákos is egy-egy vereséggel búcsúzott a 60 kilogrammosoknál. Egy kategóriával feljebb is hasonlóan kezdtek a házigazdák: 66 kg-ban Zámbori Bence, Gorjánácz Zsolt, Hagyó Gábor és Végvári Martin egyaránt első meccsén kikapott. A 73 kg-ban – a sérült olimpiai ezüstérmes, Ungvári Miklós távollétében – Kiss Norbert, Herédi Ákos és Urbancsok Tamás hamar kiesett, Pál Gyula viszont továbbment a 16 közé.

A nőknél 48 kilóban a kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva (a képen), valamint Pupp Réka is erőnyerőként a 16 között kezd majd. Az 52 kilós hölgyeknél Maros Barbara és Balogh Daniella sikerével nyolcaddöntős, Tóth Patríciának és Polgár Lucának viszont csak egy mérkőzés jutott.

Egy súlycsoporttal feljebb (57) Szabó Katinka és Keliger Bernadett kiesett, míg a világbajnoki harmadik Karakas Hedvig csak a 16 között kezdi meg a küzdelmeket.

A nyitónap legnagyobb női kategóriájában, a 63 kilósoknál Gercsák Szabina, Szabó Franciska és Baczkó Bernadett a sorsolás folytán egyből tagja lett a 32-nek, Polyák Krisztina pedig győzelmével jutott be oda.

A Papp László Arénában 53 ország 407 dzsúdósa verseng.

(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.