Cselgáncs Eb: Ungvári Miklós bronzérmes

eju-86257Ungvári Miklós bronzérmet nyert a 73 kilogrammosok kategóriájában a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A 66 kilogrammban Londonban olimpiai második, háromszoros vb-bronzérmes és háromszoros Európa-bajnok magyar dzsúdós a fehérorosz Aliakszej Ramancsik, a bolgár Martin Ivanov és az olasz Enrico Parlati legyőzésével jutott az elődöntőig, ahol kikapott a kétszeres világbajnoki ezüstérmes holland Dex Elmonttól, a verseny későbbi győztesétől.

A harmadik helyért a tavalyi, budapesti Eb-n ezüstérmes grúz Nugzari Tatalasvilivel mérkőzött és – a viadal honlapja szerint – 3 perc 54 másodpercnél ipponnal nyert.
“Inkább a bosszúság maradt bennem, mert szerettem volna döntőt vívni. Elaludtam a holland ellen, pedig az is egy kézben tartott mérkőzés lehetett volna. Megint nem tudtam magamból mindent kiadni, elszalasztottam a finálét” – értékelte teljesítményét a helyszínen a Kossuth Rádiónak a 33 éves magyar dzsudós, aki bronzmérkőzéséről úgy nyilatkozott, hogy grúz ellenfele nagyon ügyes, edzőtáborban többször “össze-vissza verte” őt, de most sikerült kifárasztania, és földharcban kiharcolnia az érmet.

Ungvári 66 kilóban 2002-ben, 2009-ben és 2011-ben nyert Eb-t, 2005-ben, 2008-ban, valamint 2010-ben pedig ezüstöt szerzett.

A magyar küldöttség már három dobogós helyezést harcolt ki. Csütörtökön Csernoviczki Éva – címét megvédve – aranyat nyert a 48 kilósok között, majd pénteken Ungvári mellett a 81 kilogrammos Krizsán Szabolcs is bronzérmes lett.
(MTI)

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.