Cselgáncsban bíztató jövő előtt állunk – vallja Kovács Antal olimpiai bajnok

csel_KovácsA, 440, MOB

Kovács Antal (Fotó: mob.hu)

Barcelona olimpiai bajnoka, Kovács Antal mind a közelgő ifjúsági olimpián, mind két év múlva a riói játékokon szép sikereket vár a magyar judósoktól, akik legutóbb, a londoni olimpián sem hagyták cserben a magyar sportrajongókat.

Ungvári Miklós ezüst- és Csernoviczki Éva bronzérme nagyban hozzájárult ahhoz, hogy hazánk a kilencedik helyen végzett az összesített éremtáblázaton.

Kovács Antal 1992-ben az olimpiai dobogó legtetejére állhatott fel Barcelonában, és reméli, a nem túl távoli jövőben hasonlóan szép sikereknek örülhetünk.

„A magyar judóban óriási a potenciál. Szép számban vannak olyan tapasztalt versenyzőink, akik már holnap esélyesként indulhatnának bármelyik versenyen, és az utánpótlást elnézve a későbbiekben sem kell aggódnunk” – fogalmazott a mob.hu-nak a korábbi kiváló sportoló, aki amellett, hogy az Atomerőmű SE elnöke Pakson, tagja a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének.

A jövő szombaton kezdődő nanjingi ifjúsági olimpián két magyar fiatalért szoríthatunk, és Gercsák Szabinát, valamint Sárecz Mártont sem félti Atom Anti.

„Mindketten sokra hivatottak. Marcinál sok múlik azon, hogy milyen hamar kapja el a fonalat, mert ha egyszer belelendül, nagyon nehéz feltartóztatni. Szabina stabilan hozza azt, amit tud, nem lennék meglepve, ha érmet nyerne Kínában. Hogy milyen színűt? Minél fényesebbet!”

Kovács Antal ugyanakkor hozzátette, egyikőjük vállára sem szabad túl nagy terhet rakni, s fontos, hogy lépésről lépésre haladjanak, és ne mindenki Rióról kérdezgesse őket már most.

„Persze, fontosak a nemzetközileg is kiemelkedő eredmények, és meggyőződésem szerint idővel jönni is fognak, de ne siettessük őket. Tudják ők, mi a dolguk.”

Az olimpiai bajnok hangsúlyozta, nagyban segíti a fejlődésüket, hogy van kire felnézniük, és nem csak saját sportágukban.

„Nézzük csak meg, kik alkottak maradandót Londonban. Szilágyi Áron vagy Gyurta Dániel nem csupán fantasztikus sportolók, hanem emberként is példaképül szolgálnak. Rendkívül szerények, senkivel sem érzékeltetik, hogy sztárok lennének – a mentalitás terén is nagyon jól áll a magyar sport.”

Kovács Antal emellett megemlítette, az csak tovább javítja a kilátásokat, hogy hosszú idő után immár a kellő anyagi források is rendelkezésre állnak, semmi sem vonja el a figyelmet a szakmai kérdésekről, és mindez azt eredményezheti, hogy Rióban is büszkék lehetünk majd a Magyar Olimpiai Csapatra.

(mob.hu)

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.