Cselgáncsban két arany, két ezüst Szófiából

csel_140203_Karakas

Karakas Hedvig balról a második

Remekül szerepelt a magyar küldöttség a szófiai European Open-viadalon: a szezonnyitó nemzetközi versenyről Karakas Hedvig és Krizsán Szabolcs révén két arannyal, Csoknyai László és Bor Barna révén pedig két ezüsttel térhetnek haza a mieink!

Az első versenynap a legtöbb súlycsoportban nem kezdődött jól a magyarok számára: Burján László (60 kg, Budaörsi SC), Majer Tibor (60, Ceglédi VSE-Közgép), Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (66, Honvéd-Kipex), Végvári Martin (66, Bajai JC), Őri Felicián (66, Ippon Judo Tatabánya), Herédi Ákos (73, Budaörsi SC) és Polyák Krisztina (63, Kecskeméti JC) közül csak az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bence tudott egy meccset nyerni.

Ám, hogy ne legyen olyan szomorú a napunk, arról Karakas Hedvig gondoskodott. A Honvéd-Kipex világ- és Európa-bajnoki bronzérmese, a londoni olimpia ötödik helyezettje tavaly augusztus óta nem szerepelt a nemzetközi mezőnyben, ám most mindjárt a legszebb napjait idézte: sorra intézte el ellenfeleit. A szlovén Kropf ellen ipponnal, az orosz Kazenyuk ellen vazarival nyert, az elődöntőben pedig intéssel múlta felül a hollandok U23-as, junior és ifjúsági Európa-bajnokát, Juul Franssent.

Következett a finálé, ahol a holland Grol volt Toncs Péter tanítványának ellenfele. Ez az összecsapás is magyar győzelemmel ért véget, Hédi jukóval nyert, így a magyar judós megszerezte pályafutásának ötödik aranyérmét ebben a sorozatban: 2009-ben Prágában, 2010-ben Tallinnban és Birminghamben, 2011-ben pedig Almatiban nyert Világkupát, s most három évvel később a Vk utódjában, az European Open-sorozatban is begyűjtött egy elsőséget!

csel_140203_Krizsán szabolcs, Csoknyai László

Balról Csoknyai László, Krizsán Szabolcs, elől dr. Tóth László

Vasárnap hét judósunk lépett tatamira, közülük Köller Milán (81, Bajai JC) és Cirjenics Miklós (100, Atomerőmű SE) nem tudott meccset nyerni, Ohát Zalán (90, Atomerőmű SE) és Ungvári Attila (81, Ceglédi VSE-Közgép) pedig egy-egy győzelmet aratott. A 81 kilogrammban azonban végül magyar döntőt izgulhattunk végig!

Az egyik „legsűrűbb” súlycsoportban Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex) és Csoknyai László (Atomerőmű SE) is a döntőig menetelt. Előbbi a holland Schol és a szlovén Jerman ellen ipponnal, az elődöntőben pedig a montenegróiak világbajnoki ezüstérmese, Mrvaljevics ellen vazarival nyert, míg Csoknyai az ukrán Grigorenko és a görög Musztopulosz ellen nyert ipponnal, s az orosz Kokovicsot gyűrte le vazarival, vagyis kísértetiesen hasonló volt kettejük útja a fináléig.

A döntőben aztán nagy taktikai csatában egy intéssel Krizsán Szabolcs nyert, neki a tavaly októberi minszki European Open-győzelem után ez a második aranyérme ebben a sorozatban. Csoknyai László a dobogó második fokán hallgathatta meg a Himnuszt, az érmeket pedig dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke adta át a súlycsoport legjobbjainak.

(Forrás: judoinfo.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.