Csernoviczki Éva újabb Európa-bajnoki aranyérme

Balról a második az újdonsült Európa-bajnok, Csernoviczki Éva

Balról a második az újdonsült Európa-bajnok, Csernoviczki Éva

A tatabányai Csernoviczki Éva megvédte címét a 48 kilogrammos kategóriában a Montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokságon csütörtökön. A magyar versenyző a döntőben a francia Amandine Buchard-t győzte le.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes magyar versenyző a hazai Amandine Buchard-ral csapott össze a fináléban, ahol fél perc elteltével már mindkettejüket megintették, majd a francia egy villámgyors pörgetéssel vazaarit érően földre vitte Csernoviczkit. A 27 éves magyar dzsúdós nem adta fel, és 2 perc 15 másodperccel a vége előtt, szintén egy vazaarival egyenlített.

A folytatásban Csernoviczki volt aktívabb. A franciát 40 másodperccel a vége előtt meg is intették, s ez a győzelmet jelentette volna a magyar versenyzőnek. Ám 10 másodperccel a befejezés előtt furcsa módon a zsűri visszavonta a francia intését, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás.

A ráadás 38 másodpercig tartott, ekkor a védekező francia újabb intést kapott, ezzel Csernoviczki megszerezte a magyar dzsúdósport 17. Európa-bajnoki aranyérmét. A tatabányai versenyző 2008 óta minden kontinensviadalon a dobogóra állhatott, mostani győzelmével 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérem az Eb-mérlege.

(Forrás: NSO.hu, fotó: MTI)

This entry was posted in Egyéb and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.