Csoportelsőként jutott tovább a Győri Audi ETO

Kovacsics Aniko

Kovacsics Anikó

Ausztriában győzte le a Hypo együttesét a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Ambros Martin együttese ezzel továbbra is száz százalékos a jelenlegi kiírásban, és ezzel bebiztosította azt is a BL-címvédő, hogy elsőként jut a legjobb nyolc közé ebből a kvartettből.

A győriek Hornyák Ágnes és Katerina Bulatovics két-két találatának köszönhetően hét perc alatt el is húztak 4-1-re. Ezt nem is tudta tétlenül nézni Morten Soubak, a hazaiak trénere, időt kért, hogy rendet tegyen csapata játékában. Ez időlegesen sikerült is, hiszen az osztrák bajnok a tizedik percre 4-5-re fel is jött, azonban már ekkor is látszott, hogy a két együttes nincsen egy súlycsoportban. Ezen a meccsen Bulatovics és Hornyák Ágnes vette kezébe a karmesteri pálcát, mindketten gyártották a gólokat, fejenként ötöt az első harminc percben. A fordulás után pedig szerencsére a magyar együttes ugyanúgy a kezében tartotta a mérkőzést, mint az első játékrészben. Szinte végig 3-5 góllal vezettek Görbicz Anitáék, azonban az osztrákok nem törődtek bele a vereségbe, mindent megtettek, hogy behozzák a hátrányt. Nos, ez csak majdnem sikerült nekik, hiszen az utolsó percben egyetlen találatra csökkent az ETO előnye, de szerencsére nem tudtak egyenlíteni a hazaiak, így a mieink 28-27-re nyertek. A Győr ezzel sorozatban 17. BL-csoportmeccsét nyerte meg, és ezzel biztos, hogy csoportelsőként jut tovább a kvartettből.

Bajnokok Ligája, A-csoport, 5. forduló:

Hypo NÖ – Győri Audi ETO 27-28 (11-14)

Gól: Do Nascimento 8(2), Acimovic 4, Rodrigues A. P. 4, Da Silva 4, Cavaleiro 3, Spiridon 2, Diniz 1, Gomes 1, ill. Bulatovics 9, Hornyák Á. 7, Görbicz 5, Orbán A. 3, Kovacsevics 2, Korsós 1, Sirián 1.

A kvartett másik vasárnapi mérkőzésén:
Baia Mare (román)-Thüringer HC (német) 20-19 (10-11)

Az állás: 
1. és már továbbjutott Győr 10 pont, 2. Hypo NÖ 4 (124-136), 3. Baia Mare 4 (114-134), 4. Thüringer HC 2

Forrás: DIGI Sport HD

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.