Czene Attila a MOB alelnöke lett

Czene AttilaSzponzori aláírás, alelnök-választás, 2013-as szakmai beszámolók, nankingi csapatkijelölés, téli EYOF-on és Európa Játékokon való részvétel, továbbá Szocsi-beszámoló és a rió felkészülési terv is szerepelt a MOB április 28-ai közgyűlésének napirendjét.

Az esemény felvezetésében elhangzott, a magyar sportolók az idei felnőtt világversenyeken eddig 63 olimpiai pontot gyűjtöttek az olimpián szereplő sportágak versenyszámaiban.

A közgyűlés a MOB szabadidősportért felelős alelnökévé választotta Czene Attila olimpiai bajnok úszót, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnökét.

Módosították az alapszabályt, így – Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnökének, a NOB-tagjának javaslatára – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) mindenkori magyar tagjai ezentúl a MOB közgyűlése és az elnökség mellett az olimpiai sportágak versenysportjáért felelős szakmai tagozatban is szavazati joggal rendelkeznek.

Borkai Zsolt hangsúlyozta, a Magyar Csapat nyári olimpiai játékokra való felkészülésének koordinálása a MOB egyik legfontosabb feladata. Két évvel a riói játékok előtt a MOB olimpiai sportágakért felelős szakmai tagozata elkészítette a 2016-os ötkarikás játékok felkészülési programját és megfogalmazta az irányelveket. A dokumentumot a tagság elfogadta.

Az eseményen Borkai Zsolt és Szabó Bence főtitkár MOB Érdemérmeket adott át. Díjat kapott Kolczonay Ernő – posztumusz – olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó, edző, továbbá Tóth Krisztina olimpiai negyedik helyezett ötszörös olimpikon, vb-bronzérmes, Európa-bajnok asztaliteniszező, dr. Bodnár András olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a MOB  tagja, a Mező Ferenc Sportbizottság elnöke, a Magyar Súlyemelő Szövetség részéről dr. Elek István társelnök és a vietnami üzletember Pham Ngoc Chu elnökségi tag – mindketten a MOB tagjai –, dr. Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a BVSC szakosztályelnöke, a MOB tagja valamint Furkó Kálmán 7 danos karatemester, a hazai karateszövetség egyik alapítója és alelnöke. A jelenlévők köszöntötték a nyolcvan esztendős Batizi Sándor egykori válogatott kardvívót, edzőt is.

MOB

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.