Dárdai Pál: nincs veszélyérzetem

Dardai_440Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elutazás előtt közvetlenül azt mondta, nincs benne veszélyérzet a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

“Meg vagyok elégedve, jól dolgoztak a fiúk, jobban is, mint vártam, ezért is vagyok rendkívül nyugodt” – jelentette ki a 38 éves szakvezető pénteken délelőtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, jól sikerült a csapat fizikális és mentális felkészítése is, így nem lehet kifogás majd a meccset illetően.

Dárdai a kezdő tizeneggyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a keretben két játékosnak kisebb sérülése van, ami befolyásolhatja a döntését, de azt nem kívánta elárulni, kikről van szó.

Ugyanakkor az M1 Ma Reggel című műsorában a kapitány úgy nyilatkozott: Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt a csütörtöki edzésen megsérült.

A tízfordulós Európa-bajnoki selejtezősorozatnak Pintér Attilával kezdett neki a nemzeti csapat, ám a tavaly decemberben kinevezett szakvezetővel szeptemberben vereséggel (1-2) nyitott hazai pályán, Észak-Írország ellen. A kudarccal a magyarok lépéshátrányba kerültek a továbbjutásért folyó harcban, Pintértől pedig elköszönt a hazai szövetség (MLSZ).

Ilyen előzmények után kérte fel az MLSZ szövetségi kapitánynak Dárdai Pált, aki berlini munkája miatt csak az év végéig, azaz négy mérkőzésre, köztük a románok, a feröeriek és a finnek elleni Eb-selejtezőre vállalta az irányítást.

Az Eb-selejtezők F csoportjában Magyarország az északírek, a románok, a feröeriek és a finnek mellett a világbajnoki nyolcaddöntős görögökkel szerepel együtt. A hatosból az első kettő jut ki a 2016-os franciaországi kontinensviadalra. A harmadik helyezett szintén egyenesen kijut az Eb-re, ha az összes többi csoport harmadikjánál jobb lesz a mérlege, ha nem, akkor pedig pótselejtezőt játszhat majd a Eb-szereplésért.

A szombati, bukaresti találkozó 18.00 órakor kezdődik, a mérkőzést a skót William Collum vezeti majd.

A külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség készenlétét a hétvégére

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román-magyar labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.

Szijjártó Péter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére. A miniszter továbbá utasította a bukaresti magyar nagykövetet, hogy a szurkolók érkezésétől a távozásukig tartózkodjon a mérkőzés helyszínén. Továbbá utasítást adott arra is, hogy az esetlegesen szükséges helyszíni intézkedés végrehajtására tartózkodjon konzul a magyar szurkolókat szállító vonaton, amíg a szerelvény Románia területén halad.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megtette a szükséges kezdeményezést a román külügyminisztériumnál, hogy forródrótot hozzanak létre a két tárca között a hétvégén.

F csoport:

1. Finnország         1  3-1  3 pont
2. Észak-Írország     1  2-1  3
3. Románia            1  1-0  3
4. MAGYARORSZÁG       1  1-2  0
5. Görögország        1  0-1  0
6. Feröer-szigetek    1  1-3  0

2. forduló, szombat:
Románia-MAGYARORSZÁG, Bukarest 18.00
Finnország-Görögország, Helsinki 20.45
Észak-Írország – Feröer-szigetek, Belfast 20.45
3. forduló, kedd:
Feröer-szigetek – MAGYARORSZÁG, Tórshavn 20.45
Finnország-Románia, Helsinki 20.45
Görögország – Észak-Írország, Athén 20.45
4. forduló, november 14.:
MAGYARORSZÁG-Finnország 20.45
Görögország – Feröer-szigetek 20.45
Románia – Észak-Írország 20.45

(MTI)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.