Darnyi Tamás is vízbe száll a Magyar Úszás Napján

Első ízben rendezi meg szombaton a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) – hagyományteremtő céllal – a Magyar Úszás Napját, amelyen vízbe száll a vegyesúszás négyszeres olimpiai és világbajnoka, Darnyi Tamás is.

Az egykori klasszis versenyző a MÚSZ keddi híre szerint vállalta, hogy a balatonfüredi kiemelt eseményen a több ezer érdeklődővel egyetemben leússza a mindenki számára nyitott 2,5 kilométeres távot. Ez utóbbi próba párhuzamosan zajlik majd a 10 kilométeres Európa Kupa-viadallal, amelynek egyik fő esélyese Risztov Éva. A londoni ötkarikás játékok bajnoka a tavaly nyári csúcssiker után első ízben indul nyíltvízi versenyen Magyarországon.

A balatonfüredi tömegsportrendezvényen számos közéleti szereplő és nagyszerű sportoló is jelezte részvételét, így külön vízilabdás különítmény is érkezik a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás vezetésével.
A szombat reggel kilenctől kezdődő balatoni úszófesztivál mellett az ország összes megyeszékhelyén és további nagyvárosokban ingyenes úszási lehetőséggel várják a sportág iránt érdeklődőket a kijelölt uszodákban, fürdőkben.

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.