Debrecen birkózó olimpiai bajnokára, Hódos Imrére emlékeztek

 birko_Hódos Imre_JPP

A huszonöt éve elhunyt Hódos Imre olimpiai bajnokról, halálának évfordulóján tartott megemlékezést a MOB Emlék- és Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia a debreceni Nagytemetőben, a bajnok díszsírhelyénél.


A megjelenteket Győr Béla a MOA Tanács és a MOB Emlék- és Hagyományőrző Bizottság tagja, a Hagyományőrző Munkacsoport vezetője köszöntötte. Köztük Varga János birkózó olimpiai bajnokot, Váradi János olimpiai bronzérmes ökölvívót, a Hajdú-Bihar Megyei Ökölvívó Szövetség képviselőjét, Dr. Jakabházyné Mező Máriát, a MOA főtitkárát, Aszalós Imrét, a megyei sportszövetségek szövetségének elnökét.
A birkózósportot Berde László, a megyei szövetség elnöke és dr. Kiss József, a hajdúnánási Hódos Imre Sportegyesület elnöke is képviselte.
Dr. Jakabházyné Mező Mária az olimpiai szerepléseit végigkövetve emlékezett meg a bajnokról. Ezután Varga János beszélt nagy szeretettel egykori bajnoktársáról, tanítómesteréről. Majd dr. Kiss József emlékezett Hódos Imrére, aki Hajdúnánáson született 1928. január 10-én; éppen öt éve emléktáblát avattak egykori iskolája falán.
A résztvevők elhelyezték koszorújukat a síron, majd a baráti beszélgetés során a újabb, Hódos Imrével kapcsolatos megemlékezésről állapodtak meg.

This entry was posted in Egyéb and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.