Debrecennek zsoldosként nem kell Jakabos Zsuzsanna!

Jakabos Zsuzsanna_JPHónapokon át csábították a Debreceni Sportcentrumhoz Jakabos Zsuzsannát. Volt azonban egy feltétel, amit az úszónő nem vállalt, és ez most végleg ellehetetlenítette a megegyezést.

Jakabos Zsuzsanna tavaly májusban, a debreceni úszó Európa-bajnokságon három ezüstérmet nyert, a folytatás azonban nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. Érem nélkül jött haza a londoni olimpiáról és a decemberi, isztambuli rövidpályás világbajnokságról is. Nem sokkal később az úszónő úgy döntött, elhagyja klubját, a Jövő SC-t. Azóta papíron szülővárosának klubját, az ANK Pécs színeit képviseli.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola már januárban felvette a kapcsolatot Jakabossal, mivel szerettek volna Risztov Éva és Biczó Bence után egy újabb világklasszis úszót Debrecenbe csábítani.

Hosszú ideig csend volt az ügyben. Orendi Mihály, a Sportcentrum igazgatója azután áprilisban elmondta: Jakabost élő szerződés köti szeptember elsejéig pécsi egyesületéhez, ezért a Sportcentrumnál augusztusban térnek majd vissza az esetleges leigazolására.

Mivel lassan szeptember végén járunk, a Dehir.hu újra érdeklődött a Sportcentrumnál, Orendi Mihály azonban nem tudott jó hírrel szolgálni, sőt! Elmondta, hogy már nincs napirenden Jakabos Zsuzsanna leigazolása. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy a kiváló úszónő nem vállalta az egyik legfontosabb feltételt, amit a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola szabott: nem kívánt Debrecenbe költözni.

Debrecenben többször hangsúlyozták, nem „zsoldosokat” vásárolnak. Kósa Lajos polgármester januárban azt mondta, ha Jakabos Zsuzsanna hajlandó életvitelszerűen Debrecenben élni és beilleszkedni az önkormányzati tulajdonban álló klub hierarchiájába, akkor lehet szó a szerződtetéséről.

Forrás: Dehír, fotó: jochapress.hu

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.