Deulofeu, Munir El Haddadi és Sergi Roberto is Felcsúton

Sergi Roberto (Barcelona), Marc Muniesa (Stoke City) és Saul Niguez () - Fotó: RFEF

Sergi Roberto (Barcelona), Marc Muniesa (Stoke City) és Saul Niguez (Rayo Vallecano) – Fotó: RFEF

A Dajka László vezette magyar U21-es válogatott csütörtökön 16 órától, a felcsúti Pancho Arénában a spanyol válogatottat fogadja Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

A magyar válogatott számára már elérhetetlen az U21-es Európa-bajnokságon való szereplés, a csütörtöki ellenfél, a hibátlan mérleggel az élen álló spanyol válogatott azonban egyetlen pontra van attól, hogy matematikailag is bebiztosítsa első helyét a selejtező csoportban. Albert Celades szövetségi edző bombaerős keretet rakott össze a mieink és az osztrákok elleni összecsapásra, még úgy is, hogy a korosztály legnagyobb ászai közül többen nem kaptak meghívót az utolsó csoportmeccsekre.

A védelemben a Swansea-t erősítő Jordi Amat, a nyáron Valenciából a Bayern Münchenbe igazoló Juan Bernat, a néhány hete 12 millió fontért a Liverpoolhoz szerződő Alberto Moreno, a szintén a liverpooliakat erősítő Javi Manquillo, vagy a Stoke Cityben játszó Marc Muniesa egyaránt neves, a nemzetközi futballban jegyzett játékosok, és fiatal koruk ellenére sztárcsapatoknál számítanak alapembernek.

foto-csabai

Felcsúton régi ismerősként üdvözölte egymást a kanadában élő Csabai József és az U21-es csapat stábja. Csabai kilenc évig játszott Spanyolországban, pályára lépett az Atletico Madrid, a Recreativo Huelva és a Real Zaragoza színeiben is. Jorge Guillés és az U21-es csapat koordinátora Ginés Meléndez a legendás Spanyolországban játszott játékosokról anekdotázott Csabaival. Szóba került természetesen Czibor Zoltán, Kocsis Sándor, Kubala László és Puskás Ferenc is, akivel Csabai 1968-ban a Vancouver Royalsnal dolgozott együtt. Fotó: EFF

A középpályán ugyancsak jelentős tapasztalattal rendelkező labdarúgók szerepelnek majd a spanyoloknál, Sergi Roberto már 21 mérkőzésen erősítette a Barcelonát, a Rayo Vallecanóban az előző szezonban kulcsszerepet betöltő Saúl Niguez, vagy a Real Sociedadban futballozó Ruben Pardo egyaránt bizonyították felnőtt szinten a rátermettségüket, és mindhármuktól azt várják, hogy hamarosan felnőtt szinten is erősségei lehetnek a spanyol válogatottnak.

A támadósor félelmetesnek tűnik, csütörtökön a Newcastle-ben futballozó Ayoze Pérez, a múlt heti bajnoki nyitányon a Barcelona színeiben gólt szerző Munir El Haddadi, az Athletic Bilbao ásza, a felnőtt válogatottsággal is rendelkező Iker Muniain, a Getafében évek óta kulcsembernek számító Pablo Sarabia, az előző szezont az Evertonban töltő Gerard Deulofeu rohamozzák majd a magyar kaput.

– Tudjuk, hogy a spanyolok sztárokkal érkeznek hozzánk, nincs olyan poszt, ahol ne lennének klasszis játékosaik – mondta az mlsz.hu-nak Dajka László, a magyar válogatott szakvezetője. – Csapatom tagjai tisztában vannak azzal, hogy roppant nehéz dolguk lesz a csütörtöki találkozón, jól ismerik az ellenfél játékosait, és a tavalyi, spanyolországi mérkőzésen testközelből is tapasztalhatták, hogy mennyire erős az ellenfél. Természetesen kielemeztük a vendégek játékát, de elsősorban saját magunkkal foglalkozunk. Bátor, fegyelmezett játékkal megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből az összecsapásból.

MLSZ.hu

This entry was posted in Hírek and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.