Doll élesen kritizálta Pintér Attilát Gera sérülése miatt

DollA Ferencváros 2-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így továbbra is hatpontos hátránnyal üldözi a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Videotont.

A Ferencváros az első perctől magához ragadta a kezdeményezést, szinte csak az volt a kérdés, hogy mikor szerzi meg a vezetést. A félidő közepén aztán hamar kétszer is betaláltak a hazaiak, így biztos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban is a zöld-fehérek irányítottak, de hiába voltak meg a lehetőségeik, nem tudták növelni előnyüket. A vendégek váratlanul szépítettek bő tíz perccel a vége előtt, ettől a hazaiak megzavarodtak, de a hajrára feltámadó felcsútiaknak végül nem sikerült egyenlíteniük.

Thomas Doll: “Két szép korai gólt szereztünk, utána volt pár taktikai hibánk, a két csatár túlzottan előrement, így nem működött a középpályánk, ezért visszaálltunk a tizenhatos vonalához. A második félidőben kompaktabbak voltunk, de el kellett volna dönteni a meccset. Nagyon sajnálom a bekapott gólt. Nehogy félreértse bárki, örülök a győzelemnek, de meg kell tanulni, hogy ne engedjük vissza az ellenfelet a meccsbe. Ma elfogadhatóan játszottunk. Örülök Somalia remek játékának, Gera Zoli sérülése bosszantó. Régen benne vagyok a fociban, ahhoz szoktam, hogy a nemzeti csapat edzőjével kapcsolatban vagyok. Az nem fordulhat elő, hogy Zolit hónapokon keresztül felépítjük, s nem fordulhatna elő, hogy a kapitány még egy telefont sem ereszt meg. Ez elfogadhatatlan. Az erőnléti edzőnk összes feljegyzését oda tudtuk volna adni. Lesz egy hetünk Zolit felépíteni, remélhetőleg bírja az izomzata. Nem arról van szó, hogy ne játszhatna a válogatottban, de vele máshogy kell bánni, mint egy 22 éves focistávaé. Szakmai véleménycserére lett volna szükség.”

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Ferencváros-Puskás Akadémia 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, 7082 néző. Vezette: Szabó Zs.

Gól: Lauth (23.), Böde (25.), illetve Sallai (79.)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig – Somália (Ugrai, 78.), Gyömbér, Busai (Nalepa, 46.), Kukuruzovic, Lauth (Cukic, 88.) – Böde.
Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér (Guaru, 30.) – Szakály D., Polonkai (Papp, 78.), Tóth II. B., Czvitkovics (Sallai, 70.) – Lencse, Tischler.

(Forrás: MTI, Üllőut129.hu)

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.