Donát Tamás mérlege: Tizenhétből tizenöt sporttárgyú könyv

Donát Tamás, Porga Gyula, Darcsi István, 440

Balról: Darcsi István, Porga Gyula, Donát Tamás

A Veszprém Televízió egyik alapító tagja, adásszerkesztő-műsorvezetője, Donát Tamás az elektronikus média mellett eredeti újságírói munkáját is gyakorolja. A szakmában eltöltött harmincnyolc év alatt tizenhetedik könyvének bemutatójára került sor a királynék városában.

-A tizenhétből tizenöt sporttémájú, ebből a legtöbb a kézilabdáról szól – mondta a könyvek szerzője. – Az MKB-MVM Veszprémről két, a klubot bemutató kötet született. Ezen kívül megírhattam az egyesület ikonjainak, Éles Józsefnek és Csoknyai Istvánnak karrier történetét. A legbüszkébb a megye olimpikonjait bemutató kiadványra vagyok, mert Helsinki kalapácsvető bajnoka, Csermák József kivételével még sikerült mindenkit élőben megszólaltatni. Szerzőtársammal, Darcsi Istvánnal jegyezzük a Zdravko Zovkóról, Mocsai Lajosról és a meggyilkolt Marian Cozmáról szóló kötetet. A volt válogatott labdarúgóval, Csík Ferenccel pedig a veszprémi labdarúgás legsikeresebb öt évét szerkesztettük könyv formába.

Donát Tamás írt és szerkesztett kötetet röplabdáról, sportlövésztetről és portrékat válogatott sportolókról országosan is ismert személyiségekről. Kalandozásként a közélet iránt is elkötelezett szerző kollégájával együtt  már másodszor írták meg a „Veszprém két választás között” című könyvüket.

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.