Donna Vekic horvát meglepetésre számít

Donna Vekic_600A mindössze 17 éves Donna Vekic már évek óta a felnőtt profi teniszezők között játszik. A langaléta horvát tinédzser nem akart évekig a juniorok közt “ragadni” inkább felvette a kesztyűt a sztárokkal.Nem kis önbizalomról árulkodik ez, és mint látjuk lassan beérik a rengeteg munka gyümölcse. Vekic 2012-ben Taskentben játszott elsőzör WTA-döntőben, ahol Irina-Camelia Begutól kapott ki, míg tavaly a birminghami fináléban Daniela Hantuchova győzte le a horvát lányt.

– Donna néhány éve berobbantál a profi játékosok közé. Mikor és hogyan kezdtél el teniszezn? Kik a pédaképeid?
Donna Vekic: “Egy helyi klub tenisziskolájában kezdtem el játszani. Én döntöttem arról, hogy teniszezni szeretnék, tetszett ez a játék. Nagyon sok teniszt néztem a TV-ben, láttam a top játékosokat ahogyan magasba emelik a megnyert trófeákat, arra gondoltam én is ezt szeretném csinálni. Szeretnék a helyükben lenni.”

– Áprilisban Kuala Lumpurban nyertél először WTA-tornán, előtte már kétszer bejutottál a fináléba, de nem jött össze a végső győzelem. Ezúttal meglepted magad, kemény volt Malajziában játszani?
Donna Vekic: “Nagyon boldog voltam, hogy végül megnyertem az első döntőmet a két elveszített finálé után. Nem volt könnyű Malajziában játszani, a körülmények is nehezítették a dolgot.” 

– Melyik a kedvenc borításod?
Donna Vekic: “A füves pálya és a kemény borítás a kedvencem, de az utóbbi időben nagyon sokat javultam salakon is.”

– Mikor juthatsz be egy Grand Slam tornán a legjobb nyolc közé? Esetleg már most Wimbledonban vagy majd Flushing Meadows-ban?
Donna Vekic: “Nem tudom megmondani. Előre nem gondolkozom a lehetséges eredményen, megyek, játszom és mindig a legjobbat szeretném kihozni magamból.”

– Ma kezdődik a labdarúgó-világbajnokság, úgy tudom nagyon szurkolsz a horvát válogatottnak…

Donna Vekic: “Nagyon érdekel a világbajnokság, nagyon izgatott vagyok. Úgy gondolom a nyitómérkőzésen meg fogjuk lepni a brazilokat. Szerintem a horvát csapat messzire fog eljutni a vébén, mert nagyon jó játékosok alkotják a válogatottat.”

Donna Vekic

Születési idő: 1996. június 28.

Születési hely: Eszék

WTA-világranglista: 63.

WTA tornagyőzelme:

Maláj Open, Kuala Lumpur, döntő: VEkic-Dominika Cibulkova (szlovák) 5:7, 7:5, 7:6(4)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.