Dr. Áder János, Cseh László, Reviczky Gábor: a „Horgászat Nagykövetei”

Áder János_horgász nagykövetekVersenynek, bemutatónak és baráti találkozónak is lehet nevezni azt a csütörtöki eseményt, amelynek a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) Velence-tavi horgásztanyája adott otthont. A 75 perces, távolról sem ideális körülmények között lezajlott versengés legfőbb célja az volt, hogy a meghívottak, élükön Dr. Áder János köztársasági elnökkel , a személyes részvételükkel bizonyítsák a horgászat iránti szeretetüket, és egyúttal ezt a lehetőséget is megragadva népszerűsítsék ezt az amúgy is közkedvelt szabadidős foglalatosságot.

„Gyerekkorom óta kedvelem és űzöm is a horgászatot, amely mind a mai napig az egyik kedvenc időtöltésem. Jó dolog a vízparton a szabadban lenni, amely nagyszerű kikapcsolódást jelent a számomra. Egészen más dolog a „konyhára” horgászni és aztán a család tagjainak a számára finom halételeket főzni, ahogy azt nemrégiben is tettem, amikor egy szép süllő akadt a horgomra. Vizeink látogatását és lehetőségeik kihasználását ajánlani szeretném mindazoknak, akik még nem ismerték meg a horgászat és a sporthorgászat szépségeit.” – hangsúlyozta Dr. Áder János.

A verseny után minden hal ismét visszanyerte a szabadságát, majd következett az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol a profi horgászok legjobbjaként a nagy esélyesként rajtoló és a papírformát biztosan igazoló kétszeres egyéni világbajnok Walter Tamást, az amatőrök legeredményesebb „halkifogójaként” Nemes Attilát, a Körös-vidéki Horgász Szövetségét elnökét köszöntötték.

Az agárdi esemény fénypontjaként dr. Szabó Imre, a MOHOSZ elnöke a „Horgászat Nagykövete” elismerő diplomát adott át Dr. Áder János köztársasági elnöknek, Cseh László, világ- és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes úszónak, valamint Reviczky Gábor, Kossuth díjas és Jászai Mari díjas színművésznek, akik az ország első emberéhez hasonlóan ugyancsak gyermekkoruk óta hódolnak a horgászatnak.

„Most nem szegődött a szerencse mellém, nem hogy fogásom, de még reményt keltő kapásom sem volt, ami ritkán fordul elő velem.  Idén a megállás nélküli edzésmunka miatt most először csomagolhattam ki a horgász felszerelésemet – talán több időm jut majd a nagy hobbimra a barcelonai világbajnokság után” – nyilatkozta a verseny után Cseh László, aki másfél hét múlva Monacóban, nem sokkal később pedig Rómában tart Vb „elővizsgát”.

Nem csupán Cseh László és Walther Tamás képviselte a magyar világbajnokok rangos társaságát a horgászatot a média segítségével népszerűsítő eseményen, hanem Erdei Zsolt ökölvívó, becenevén„Madár”, valamint Besenyei Péter műrepülő, aki a világ- és az Európa-bajnokságokon, valamint a világkupa versenyeken harmincnál is több érmes helyezést „repült össze” magának.

„Bosszant, hogy keveset fogtam, igaz gyakorlásra sem jutott sok időm, főleg mostanában, mert a hónap utolsó napján nyitom meg az óbudai Eurocenter bevásárlóközpontban az edzőtermemet, ahová nem csak a hivatásos öklözőket várom, hanem az amatőröket, sőt, a kezdőket is. Bízom abban, hogy sok hívet tudok szerezni kedvenc sportágamnak és az edzőterem falai között azok az álmaim is valóra válnak, amelyeket a kötelek között nem tudtam megvalósítani. Ha beindul az új vállalkozás, és nagyon remélem, hogy így is lesz, akkor a horgászatra is több időm juthat majd” – fejezte ki a reményeit „Madár”.

„Kicsit furcsa volt számomra a mai nap, illetve nem is a verseny, hanem a nagy átállás. Néhány nappal ezelőtt még Floridában igyekeztem bizonyítani a horgásztudásomat, amit négy éves korom óta iparkodok gyarapítani, és hogy nem hiába mentem a tengerentúlra, azt néhány 30 kilósnál nagyobb zsákmány bizonyította – mesélte mosolyogva Besenyei Péter, aki Trokán Péter és Erdei Zsolt társaságában tavaly vehetett át a „Horgászat Nagyköveteit” illető diplomát.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Cseh László, úgy is, mint a sporttársának egy olyan melegítő ruhát adott át dr. Áder Jánosnak, amelyhez hasonlót csak a magyar úszóválogatott jeles tagjai viselhetnek.

 

Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter, fotó: Bartók Miklós

 

 

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.