Drogba mentette meg a Chelseát a szégyentől

foci_Drogba, 440, E, AFPDidier Drogba, a Chelsea megmentője (Fotó: EP, AFP)

Megszenvedett a Chelsea a negyedosztályú Shrewsburyvel az Angol Ligakupában. A 81. percben öngólból született a 2–1-es győzelmet és továbbjutást érő találat.

Didier Drogba volt a meccs hőse, ő szerzett vezetést a Chelsea-nek, majd a hazaiak egyenlítése után a győztes találat előtt is ő került volna ziccerbe, ám a befejezés terhét levette a válláról a hazaiak védője, Jermaine Grandison.

A Chelsea két nappal korábban a Premier League-ben játszott rangadót a Manchester United vendégeként, José Mourinho érthetően dicsőítette azon játékosait, akik ismét vállalták a játékot.

„Didier Drogba, Filipe Luís, Gary Cahill és Oscar briliáns volt, példát mutattak a társaknak. Ilyenek az igazi profi játékosok, akik a csapat érdekében mindent megtesznek” – lelkendezett a kékek vezetőedzője.

Mourinho elárulta, a QPR elleni hét végi rangadón már számíthat Diego Costára és Ramiresre.

A Liverpool szintén 2–1-es sikerrel jutott tovább, igaz, elsőosztályú rivális, a Swansea ellen. Balotelli csereként egyenlített a 86. percben, a győztes gólra a 95. percig kellett várni az Anfiel Road közönségének.

Király Gábornak nem volt jó a kedd estéje. A Fulham már 2–0-ra vezetett a Derby ellen, végül mégis kikapott 5–2-re.

Németországba átrándulva, a Dortmund simán, 3–0-ra nyert a St. Pauli vendégeként a Német Kupában, s így jobb hangulatban készülhet a Bayern München elleni hét végi rangadóra.

(MTI / mno.hu)

This entry was posted in Hírek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.