Dudás beült a Honvédos négyesbe

1000 méteren is rajthoz áll a második válogatón a 200 méteres specialistának számító Dudás Miklós. A versenyző Szalai Tamás, Dombvári Bence és Kucsera Gábor mögött lesz tolóember.

Komoly kihívót kap a második válogatóra is Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes négyese. Hiába lett dobogós az Európa-bajnokságon a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású egység, a fiúk mégsem ülhetnek a babérjaikon. Az első válogatón csak 3 tizeddel verték a Honvédos négyest, amelybe a második válogatón Slezsák István helyet az 500 méteren friss Eb-ezüstérmes Dudás Miklós ül majd be. És ez a hajó állítólag nagyon jól teljesít az edzéseken.

„Miután ötszázon kijutottam az Európa-bajnokságra, a honvédosok megkerestek, hogy próbáljuk ki a négyest. Már az első közös edzések nagyon biztatóak voltak, most pedig azt mondhatom, gyorsak vagyunk, mint a villám”– nyilatkozta Dudás Miklós a Nemzeti Sportnak.

Pál Zoltán fiatal tanítványa azt mondja, hogy a mostani „kiruccanás” nem jelenti azt, hogy eltávolodna a 200 métertől, mert továbbra is célja, hogy olimpiai aranyérmes legyen a legrövidebb távon.

„De addig még sok minden belefér az életembe. Mondjuk ötszáz méteren egy Európa-bajnoki dobogó vagy például ez a négyes is, amely szerintem erős ellenfele lehet Kati néni fiainak” – mondta Dudás Miklós.

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.