Dunai: a Szalai-ügyet meg kell oldani

Dunai AntalNem az összetartás tanítja meg focizni a válogatottat, az Eb-kijutás pedig nem lesz olyan egyszerű dolog, különösen a csapat támadójátékának kell sokat javulni, mert nincsen jó csatár helyzetbe kerülési képesség nélkül – véli Dunai Antal korábbi válogatott játékos és edző, aki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: aggasztó ma a jó védők hiánya is. Az albánokat szerinte nem a legjobb játékkal vertük.

„Nem az eredménye a fontos ezeknek az előkészületi meccseknek, inkább, hogy kijöjjenek a hibák az új csapat játékában, hogy korrigálhassák azokat az őszi Eb-selejtezőkre. Hogy Albánia és Kazahsztán megfelel-e az erősnek ígért ellenfelek kategóriájának? Ha az olasz-luxemburgi találkozóra gondolok, akkor már nincsenek gyenge ellenfelek, de az biztos, hogy ma már legalább fizikálisan mindenki küzd, harcol, fegyelmezetten játszik. Albánia nem tartozik a legjobbak közé, mi pedig nem a legjobb játékkal nyertük a meccset. Nem egyszerű új csapatot építenie a kapitánynak, néhány összetartás nem tanítja meg focizni a játékosokat.” – mondta az egykori ezüstcipős támadó.

„Ha visszagondolok a mi időnkre, jó védő nagyon sok volt, most viszont egy-egy sérülés miatt már nem tud az edző megfelelő embert beállítani. Régen számos csatárból lett például később jó védő. Hiányosságok vannak hátul, de elől is: a csatárok gyorsasága, improvizációja, helyzetbe kerülése, üres területekre érkezése nem megfelelő. Nem nagyon láttam az albánok ellen a korábban beígért, begyakorolt játékrendszereket. Nagyon sok az újonc, nyilván lehet majd a fiatalokra számítani, de kellene a rutin. A Szalai-ügyet meg kellene oldani, egy ilyen támadóra szüksége van a válogatottnak. Győzelemre törekvő csapatot kellene formálni az őszi Eb-selejtezőkre. Nem lesz azért olyan könnyű a kijutás, ahhoz különösen a támadójátékban kell sokat javulni.” – jelezte Dunai Antal.

A beszélgetés a következő linken érhető el:

http://www.digisport.hu/video/20526

This entry was posted in Hírek and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.